Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennedypark in Den Helder maakt nu echt plaats voor Duinpark

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Helder

AANLEG DUINPARK VAN START! Kennedypark maakt nu echt plaats voor Duinpark

datum: 30 januari 2002

Maandag 4 februari begint in opdracht van de Woningstichting Den Helder de complete metamorfose van het Kennedypark. Ter voorbereiding op de aanleg van het Duinparkplan worden gedurende een maand bomen en beplanting gerooid, bomen verplant en duinheuvels aangelegd. Ruim honderd bomen blijven staan omdat ze goed in het nieuwe, duinachtige karakter van het plan passen. Het Duinparkplan omvat de bouw van onder andere bijzondere 'duinrelwoningen' en 'duinhofwoningen'. De eerste paal gaat na de bouwvak de grond in.

Voor een succesvolle metamorfose moet veel werk verzet worde: ruim 275 bomen en 11.000 vierkante meter bosplantsoen gaan weg om plaats te maken voor de bijzondere woningbouw. Veel moeite is gestoken in het behouden van zoveel mogelijk groen. De bomen die nog van goede kwaliteit zijn worden zoveel mogelijk in het nieuwbouwplan ingepast om het duinachtige karakter te versterken. Vijfenvijftig bomen die weliswaar goed zijn maar niet in het plan passen, krijgen een nieuwe bestemming. De Rijksinrichting voor Jeugdigen De Doggershoek heeft inmiddels toegezegd een veertiental bomen over te nemen. De overige bomen komen terecht aan de Waddenzeestraat (tegenover het politiebureau) en de Ravelijnweg (tussen rotonde Torplaan en de rijksweg).

Het beoogde duinachtige karakter moet gestimuleerd worden door het aanbrengen van metershoge duinheuvels. De benodigde 100.000 kubieke meter zand komt grotendeels uit het natuurgebied aan het Hengstenpad, dat momenteel gedeeltelijk opnieuw wordt ingericht. Ook deze zandverplaatsingen vinden de komende weken plaats. Om te voorkomen dat het zand gaat verstuiven, komt er een afdekkende emulsie over de zandheuvels heen.

Het verwijderen van de beplanting moet voor begin maart zijn afgerond in verband met het broedseizoen en het voorkomen van nestverstoring, zo schrijft de Vogelwet voor. Gedurende de werkzaamheden is het terrein afgezet.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie