Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start vernieuwing riolering Oog in Al

Datum nieuwsfeit: 04-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Start vernieuwing riolering Oog in Al

Maandag 4 februari wordt in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht gestart met de vernieuwing van de riolering in het blok Joseph Haydnlaan - Händelstraat - Beethovenlaan en tussenliggende straten. De uitvoering neemt vermoedelijk ongeveer 10 weken in beslag. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de vernieuwing van de riolering in Oog in Al, waarmee de Gemeente in 1999 is begonnen.

Werkzaamheden

Met de rioleringswerkzaamheden wordt gestart in de Joseph Haydnlaan (tot aan de Johannes Brahmsstraat) en in de Johannes Brahmsstraat (tot aan de Chopinstraat). In de Joseph Haydnlaan wordt de riolering in het fietspad vernieuwd. Vervolgens wordt gewerkt in de Joseph Haydnlaan (vanaf de Johannes Brahmsstraat), in de Robert Schumannstraat (tussen Joseph Haydnlaan en Chopinstraat). Tot slot wordt de Von Weberstraat (tussen de Beethovenlaan en Robert Schumannstraat) aangepakt. In al deze straten wordt de riolering vernieuwd. Vervolgens worden de wegen opnieuw geasfalteerd en worden de trottoirs met hetzelfde materiaal herbetegeld. Trottoirbanden die nu scheef liggen of verzakt zijn worden daarbij weer recht en op hoogte gezet. Bewoners zijn via een stadsplan op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, wordt gestart met de vernieuwing van de riolering in de Goethelaan (tussen de E. Meijsterlaan en Corneillelaan) , Schillerlaan, Byronstraat, Corneillelaan (tussen de Goethelaan en Molièrelaan) en in de Molièrelaan (tussen de Corneillelaan en Racinelaan). Deze fase zal naar verwachting 15 weken in beslag nemen.

Bereikbaarheid

Gedurende de uitvoering zijn de straten, waarin gewerkt wordt, afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook parkeren is tijdens de uitvoering niet mogelijk. Fietsers worden omgeleid. Deze omleidingroutes worden met bebording aangegeven.

Gedurende de werkzaamheden kunnen bewoners hun huisvuil plaatsen op een huisvuilverzamelpunt in een nabijgelegen straat die wel toegankelijk is voor de vuilniswagen.

De gemeente stelt alles in het werk om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie