Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluit over uitwijklocatie markt uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Besluit over uitwijklocatie markt Amersfoort uitgesteld

datum: 30 januari 2002

Het college heeft het besluit tot het aanwijzen van een tijdelijke uitwijklocatie voor de warenmarkt op de Hof, aangehouden. Het evenemententerrein aan de Rubensstraat staat te boek als een gerede kanshebber. Het college heeft echter besloten eerst de vaststelling van de Structuurvisie Randenbroek en omgeving af te wachten. Daarna wil zij een nadere afweging maken van alternatieve uitwijklocaties.

Dit besluit impliceert dat het onderwerp van de agenda van de raadscommissie ECW van 5 februari wordt gehaald. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de commissie wel over dit onderwerp vergadert. U kunt nadere berichtgeving tegemoet zien.

Verplaatsing markt
In de gemeentelijke marktverordening ligt vast dat de warenmarkt op De Hof tweemaal per jaar gebruikt moet kunnen worden voor evenementen. Op die dagen moet de markt uitwijken naar een andere locatie. Omdat het Meursingterrein - de huidige uitwijklocatie voor de markt - binnenkort bebouwd wordt, is men op zoek naar een alternatieve locatie.

In totaal zijn acht locaties onderzocht: Stadhuisplein; Stadhuisplein samen met OLV Kerkhof; Langestraat; Middenterrein Kaliumweg; PFW-locatie Nijverheidsweg-Zuid; OLV Kerkhof (warenmarkt) en gelijktijdige verplaatsing van de bloemenmarkt; Eemlaan en het evenemententerrein aan de Rubensstraat. Aspecten waarop de locaties zijn getoetst zijn onder meer: de ligging in de stad, de bereikbaarheid en de mogelijke verkeershinder, parkeermogelijkheden, potentie voor evenementen en een vergelijking in kosten en opbrengsten.

Parkeren
Het Meursingterrein wordt nu nog gebruikt door marktkooplieden om hun vrachtwagens te parkeren. Het gaat om ca. 85 voertuigen. Ook daarvoor wordt een oplossing gezicht. Onderzochte locaties zijn de parkeerplaatsen aan het Smallepad, Eemlaan, Flintplein, Stadhuisplein en de locatie naast De Observant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie