Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: district Noord 5-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Vreemdelingen
ESPEL Maandagochtend hield de Vreemdelingendienst van de politie samen met de arbeidsinspectie een controle bij een bedrijf op de Vaartweg. Bij deze controle zijn twee mensen aangetroffen die daar volgens de Wet Arbeid Vreemdelingen niet mochten werken. Een van hen, een 32-jarige man, bleek illegaal in Nederland te zijn en de ander, een 22-jarige man, had een verblijfsvergunning voor een ander Europees land. De 32-jarige vreemdeling is voor nader verhoor ingesloten. De 22-jarige moet het land verlaten. Tegen de werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie kreeg maandagmiddag een melding van een vechtpartij bij een winkelcentrum in de Boswijk. Ter plaatse spraken de agenten een aantal mensen daar aan. Getuigen verklaarden dat over en weer geslagen was. Drie Lelystedelingen (14-jaar en 18-jaar uit Lelystad en 22-jaar uit Nijmegen) zijn aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor daar zijn de verdachten met een boete heengezonden.

Overleden
URK De politie rondde het onderzoek naar het overlijden van de 66-jarige man af. De man die alcohol genuttigd had, is door verdrinking om het leven gekomen. De politie sluit een misdrijf uit.

Veilig verkeer
EMMELOORD/NOORDOOSTPOLDER De politie hield maandagmiddag tussen 15:00 uur en 17:30 uur een algemene verkeerscontrole op de Marknesserweg. Daarbij keken de agenten naar onder andere verlichting en papieren zoals verzekerings- en kentekenbewijs. De verkeersdeelnemers hadden de zaken goed op orde. De politie schreef maar drie boetes uit. De politie (in de video-auto) controleerde ook de hele dag in Emmeloord en omgeving op snelheid. Een aantal bekeuringen werden uitgedeeld voor het te hard rijden. Zo reed een automobilist 104 km/u in plaats van 80 km/u op de Kuinderweg. Op de A6 reed een bestuurder 158 km/u en deze kreeg hiervoor een boete. Op de A6 is een andere bestuurder gewezen op zijn onveilig rijgedrag. Hij reed 70 km/u. Er is geen minimum snelheid voor de autosnelweg, maar op een weg waar iedereen gemiddeld 100/110 km/u rijdt kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Parkeren volgens regels
URK Op zondag rond de kerken staan autos verkeerd geparkeerd. Parkeerverboden worden genegeerd. Fout geparkeerde autos kunnen de hulpverleningsdiensten belemmeren als deze voor een calamiteit moeten uitrukken. De politie vraagt daarom bezoekers om zich aan de parkeerregels te houden. Zij houdt hierop toezicht.

Aangifte grafitti
URK Bij de politie is aangifte gedaan van grafitti op een school op de Nieuw Guineastraat. Racistische leusden zijn op een muur gezet. De politie stelde een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie