Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevangenisstraf van 12 maanden voor bedreiging met vuurwapen

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

Gevangenisstraf van 12 maanden voor bedreiging

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 5-02-2002

Ter zake van het onder 1 bewezenverklaarde feit overweegt de rechtbank dat verdachte eerder die dag reeds contact had met één van slachtoffers, Slachtoffer 1. De vriendin van verdachte en verdachte verbleven in het huis van Slachtoffer 1. Slachtoffer 1 had hen die ochtend verzocht het pand te verlaten. Na een woordenwisseling tussen Slachtoffer 1 en verdachte is eerstgenoemde vertrokken. Even later is Slachtoffer 1 samen met het tweede slachtoffer, Slachtoffer 2, terug gegaan naar die woning. Toen de slachtoffers bij het huis aankwamen, heeft verdachte hen bedreigd en hevige angst aangejaagd door de slachtoffers een vuurwapen te tonen en dit vuurwapen door te laden en hen daarbij dreigend toe te spreken.
Voorts heeft verdachte een aantal wapens en munitie voorhanden gehad, te weten een pistool, een machinepistool, een geluiddemper en een groot aantal patronen van verschillend kaliber. Bij de aanhouding van verdachte, enkele uren na de hierboven vermelde bedreiging, werd - onder meer - het pistool in zijn broeksband aangetroffen. De wapens waren voor onmiddellijk gebruik gereed.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad8921

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6470&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie