Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 5 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; pand gesloten
De politie heeft afgelopen maandagmiddag in een pand aan de Laanderstraat in Heerlen totaal vier personen aangehouden. Daarbij gaat het om twee mannen (24/26) uit Heerlen, een 18 jarige vrouw uit Den Bosch en een man / vreemdeling. In een van de woonruimten van het pand vond de politie bij nader onderzoek ruim drieeneenhalve kilo verdovende middelen waaronder ruim drie kilo harddrugs (heroine en cocaine) en bijna een halve kilo hasjiesj. Die werden allemaal inbeslaggenomen. De in de kamers aanwezige personen werden aangehouden waarbij een van de aanwezige personen wist te ontvluchten en te ontkomen. Diens identiteit is bij de politie bekend en de politie is dan ook naar hem op zoek. De politie stelt verder onderzoek in waarbij ook de vreemdelingendienst is ingeschakeld. In het kader van een bestuurlijke (dwang)maatregel is op last van de burgemeester gemeente Heerlen het pand gesloten.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Stationstraat in Heerlen van een 45-jarige automobilist uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegde delicten. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; grote hennepkwekerij ontmanteld
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een loods op een perceel aan de Schaesbergerweg in Heerlen trof de politie een grote, professioneel ingerichte hennepkwekerij aan met ruim 3.000 hennepplanten (zon 1.100 hennepplanten en ruim 1.900 stekken van hennepplanten). Die werden samen met de aangetroffen apparatuur, ruim zestig assimilatielampen (groeilampen), zes ventilatoren, twee ventilatiesystemen etc., inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.45 uur vond op de Torenstraat in Brunssum een aanrijding plaats tussen een 4-jarig meisje / voetgangster uit Brunssum en een auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Brunssum. Het kind liep op een gegeven moment vanaf het trottoir de weg op waarbij de autobestuurster haar niet meer kon ontwijken. Het meisje raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd, met een gebroken been, overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie