Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-02-2002
Politieberichten van 5/2 (07.00 uur) t/m 5/2 (13.00 uur)

Leeuwarden: garage opengebroken
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een garage van een woning aan het Fioringras. De garagedeur is opengebroken, vermoedelijk met een breekijzer. Er wordt niets vermist. De 45-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: eenzijdig ongeval, bestuurder weggelopen Maandagavond omstreeks 23.15 uur werd door getuigen gemeld dat de bestuurder van een personenauto op de Grovestins tegen een boom was gereden. De boom raakte flink beschadigd. De bestuurder was daarna over de Saturnusweg weggelopen in de richting van de Hemrik. Een zoekactie door de politie in de omgeving leverde niets op. De achtergelaten auto is volgens het kenteken eigendom van een 31-jarige Leeuwarder. De politie Leeuwarden heeft de auto afgesleept. Naar de eigenaar en/of bestuurder wordt een nader onderzoek ingesteld.

Surhuisterveen: auto inbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een auto op de Kloosterveen. Uit de autro werd de radio-cd-speler gestolen. De auto is eigendom van een bedrijf uit Zwolle. Een 34-jarige inwoner van Surhuisterveen deed namens zijn werkgever, de eigenaar van de auto, aangifte.

Sneek: doorrijden na aanrijding met drank
Maandagmiddag omstreeks 17.50 uur vond op de A7, vlak voor de Zuidelijke Rondweg een aanrijding plaats. Een 49-jarige vrouw uit Makkum reed met haar bestelauto achter op de auto van een 24-jarige man, eveneens uit Makkum. De vrouw reed na de aanrijding aanvankelijk door, gevolgd door de man, die vanuit de auto de politie belde. Beide autos stopten in de Furmerusstraat in Sneek, waar zij op de komst van de politie wachtten. Van beide bestuurders werd op straat een blaastest verzocht. De man voldeed hieraan; zijn test bleek in orde. De vrouw, die naar alcohol rook, weigerde de blaastest waarna ze werd aangehouden. Na haar aanhouding en bij de overbrenging naar het bureau bedreigde de vrouw meermalen de politiemensen. Aan het bureau weigerde ze de ademanalyse. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na aanrijding, bedreiging en het weigeren van de ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Noordwolde: hennepkwekerij in verbrande loods
Na het blussen van de brand in het opslagcomplex aan de Hoofdstraat-Oost in Noordwolde (zie eerdere politieberichten) is maandag door de brandweer een hennepkwekerij ontdekt. In een deel van de loods was een kwekerij met ongeveer 800 planten. De plantage was voorzien van verwarming-, bevochtigings- en verlichtingsapparatuur. De apparatuur is in beslaggenomen; de planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek naar de exploitant(en) van de kwekerij in. Op dit moment is nog niet bekend wie dit gedeelte van het loodsencomplex in gebruik had.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie