Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Taskforce biedt goed perspectief

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed
Zoek soortgelijke berichten

ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

AVBB: Taskforce biedt goed perspectief, nu de uitwerking

Persbericht

Den Haag, 5 februari 2002

AVBB: Taskforce biedt goed perspectief, nu de uitwerking

De resultaten van de zogeheten Taskforce, die door staatssecretaris Remkes is ingesteld om oplossingen aan te dragen voor de stagnatie in de woningbouwproductie, bieden een goed perspectief op een aanpak van de problemen. Het gaat nu om een slagvaardige uitwerking van de aanbevelingen en maatregelen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen, zowel aan de kant van de overheid als aan de zijde van de markt. Pas op middellange termijn zijn echter effecten te verwachten.
Aldus het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) in een reactie op het vandaag gepresenteerde eindrapport van de Taskforce, dat vanmiddag in Den Haag aan de staatssecretaris en betrokken partijen is aangeboden.
Het AVBB hecht zeer aan de aanbeveling dat taken en bevoegdheden duidelijker worden gedefinieerd. Een deel van de huidige gemeentelijke taken moet worden overgeheveld naar marktpartijen of uitvoeringsorganisaties waarin lokale overheid en marktpartijen samenwerken. Voor de bouw is verder van belang dat bij nieuwe regels van meet af aan wordt gekeken naar de gevolgen voor de dagelijkse praktijk van de woningbouwproductie. Het AVBB onderstreept daarbij dat het realiseren van meer nieuwbouwwoningen van grote betekenis is om te kunnen voorzien in de toenemende kwaliteitsvraag. De rapportage van de Taskforce mag niet de illusie wekken dat de productiecijfers in één klap zullen stijgen. De oorzaken van de woningbouwstagnatie zijn immers divers, complex en diepgeworteld. De genoemde toenemende kwaliteitsvraag en stabilisering van de woningprijzen maken de opgave er niet gemakkelijker op.
Het AVBB beklemtoont verder het belang van een goede afstemming tussen de ontwikkeling van woningen en de infrastructuur in het betrokken gebied. Ook moeten alle bij de nieuwbouw betrokken partijen gebruik kunnen maken van eenduidige cijfers over productie en prognoses.

Voor meer informatie:
AVBB, afdeling Communicatie, telefoon (070) 3286229


05 feb 02 14:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie