Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Jong Plaatsvervangend Bevelhebber Marechaussee

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Generaal de Jong Plaatsvervangend Bevelhebber der Koninklijke Marechaussee

05-02-2002

Persmededeling van het Ministerie van Defensie DV/PM05

Brigade-generaal J.A. de Jong (54) van de Koninklijke Marechaussee (KMar) gaat per 2 april 2002 de functie vervullen van Plaatsvervangend Bevelhebber der Koninklijke Marechaussee. Momenteel vervult hij de functie van van Directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer. Kolonel mr. D. van Putten (47) volgt hem in deze functie op met een gelijktijdige bevordering tot brigade-generaal.

Brigade-generaal de Jong begon zijn militaire loopbaan in 1967 met een studie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Na enkele functies bij de Koninklijke Landmacht maakte hij in 1976 de overstap naar de Koninklijke Marechaussee. Sindsdien vervulde hij diverse operationele en staffuncties waaronder: Commandant District Overijssel, Commandant District Noord-Brabant/Limburg en Hoofd Afdeling Personeel Staf KMar.

Kolonel van Putten vervulde na zijn studie op de Koninklijke Militaire Academie (1975) enkele functies bij de Koninklijke Luchtmacht. Zijn loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee begon in 1982. Hij bekleedde onder meer de functies van Hoofd Afdeling Operationele Beleidsvoorbereiding, Hoofd Grensbewaking van het District KMar Schiphol. Momenteel is hij Hoofd Plannen en plaatsvervangend Sous-Chef Plannen van de Defensiestaf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie