Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.10 uur) Dinsdag 5 februari 2002

Sittard, brandstichting:
Dinsdagmorgen 5 februari 2002 heeft in een woning aan de Kleine Roedestrat te Sittard een uitslaande brand gewoed. Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat er een brandstichting heeft plaatsgevonden. Dinsdagmorgen werd omstreeks 04.00 uur via 112 melding gedaan van een utslaande brand in de betreffende woning. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen vanuit de ramen van de begane grond al tot aan het dak. In het pand bleken geen bewoners aanwezig te zijn, deze waren op vakantie. De naast het brandende pand wonende bewoners hadden hun woningen uit voorzorg al verlaten. De brand werd door de brandweer binnen korte tijd geblust. Bij onderzoek bleek dat het een brandstichting betrof. Een onbekende had in de woning ingebroken en op de vloer van de begane grond een grote hoeveelheid papier in brand gestoken. De woning liep zware schade op en is voorlopig onbewoonbaar. Medewerkers van de stichting Salvage hebben de bewoners van de aangrenzende panden opgevangen en elders ondergebracht. De technische recherche van de politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Beek, woninginbraak:
Mogelijk in het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Proosdijstraat te Beek. De bewoonster kwam na een afwezigheid tijdens het weekeinde maandagavond thuis en ontdekte dat er ongewenst bezoek in de woning was geweest. De inbreker sloeg een ruit aan de achterzijde van de woning in waarna door handreiking een raam geopend kon worden. De woning werd geheel doorzocht en ontvreemd werden diverse juwelen. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Spaubeek, gewonden bij verkeersongeval:
Maandagavond 4 februari 2002 heeft op de Kupstraat in Spaubeek een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 22 jarige automobilist had op de Kupstraat in Spaubeek zijn auto geparkeerd en wilde uit zijn auto stappen. Hij overtuigde zich ervan dat er van achteren geen verkeer naderde en na niets gezien te hebben stapte hij uit. Daarbij had hij niet gezien dat er twee naast elkaar rijdende fietsers kort langs zijn auto reden. Hij opende het bestuurdersportier waarna meteen een fietser tegen het portier reed. Deze fietser kwam ten val waarna de tweede fietser over de gevallen fiets heenreed. Beide fietsers, moeder (41) en dochter (15) beiden uit Spaubeek, raakten gewond en werden door een ambulance naar het ziekenhuis in Sittard overgebracht. Moeder liep vermoedelijk een bekkenfractuur op. Het letsel van de dochter is onbekend. De politie maakt tegen de bestuurder proces-verbaal op.

Holtum, autodief aangehouden:
Een 31 jarige inwoner van Tilburg is maandagavond 4 februari 2002 door de politie aangehouden nadat hij in een gestolen auto bleek te rijden.

De bemanning van een politieauto zag maandagavond omstreeks 22.40 uur op de parkeerplaats t Anker te Holtum een geparkeerde personenauto staan waarvan het kenteken werd genoteerd. Op de parkeerplaats werd even gestopt door de politieauto en het kenteken werd via de Regionale Meldkamer van de politie nagetrokken. Plotseling stoof de geparkeerde personenauto langs en verliet de parkeerplaats om via de autosnelweg richting Maastricht te rijden. Uit de gegevens van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek dat de auto gestolen was. Een achtervolging werd ingesteld waarna kort daarna de auto op de autosnelweg door de bestuurder tot stilstand werd gebracht. De bestuurder, een 31 jarige inwoner van Tilburg, werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Sittard. Met de auto bleek vals contact te zijn gemaakt. In het contactslot stak een schroevendraaier. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie maakt tegen de inwoner van Tilburg in het kader van snelrecht proces-verbaal op. De auto bleek door de aangehouden verdachte het voorbije weekeinde vanuit Tilburg te zijn gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie