Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

6 Maanden cel wegens het veroorzaken van verkeersongeluk

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

6 maanden cel en twee jaar rijontzegging wegens het veroorzaken van een zeer ernstig verkeersongeluk

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 5-02-2002

Verdachte heeft met een te zwaar beladen bestelbus, met te veel inzittenden, een veel te hoge snelheid aangehouden en is op een kruising door een rood stoplicht gereden. Elk van de hiervoor genoemde gedragingen zou op zichzelf al een te verwijten strafbaar feit opleveren, maar het is vooral de combinatie van de gedragingen van verdachte, die de rechtbank verdachte bijzonder ernstig aanrekent. De rechtbank is van oordeel dat verdachte zeer onvoorzichtig en onoplettend is geweest. Door dit gedrag zijn vier van de tien inzittenden van de bestelbus zwaar gewond geraakt. Éen van de gewonden is door dit ongeluk zelfs blijvend gedeeltelijk verlamd geraakt. Gezien het roekeloze gedrag van verdachte mag men van geluk spreken dat er geen personen ten gevolge van het ongeval zijn overleden. Buiten de inzittenden van de bestelbus, zijn tevens de overige weggebruikers onnodig blootgesteld aan de gevolgen van dit ongeluk en ook onder déze mensen hadden slachtoffers kunnen vallen. Gelet op het hiervoor overwogene is de rechtbank van oordeel dat het opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van na te melden duur passend en geboden is.

De rechtbank is tevens van oordeel dat een ontzegging van de rijbevoegdheid in onderhavig geval gerechtvaardigd is. Hiertoe overweegt zij het volgende.
De omstandigheid dat verdachte de rechtbank niet heeft kunnen overtuigen voor wat betreft de motieven van zijn verblijf in Nederland en zijn intentie om direct na vrijlating terug te keren naar Bulgarije, alsmede de overweging dat iemand die op een dergelijke manier een verkeersongeval teweegbrengt tijdelijk niet meer behoort deel te nemen aan het verkeer, brengen de rechtbank ertoe een zwaardere straf op te leggen dan door de officier van justitie is gevorderd, door voornoemde ontzegging van de rijbevoegdheid aan de straf toe te voegen.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad8966

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6474&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie