Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Bergen 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen


Raadsvergadering
Gemeentehuis gesloten met carnaval
Prinsen nemen de macht over
Brandweer controleert horeca-gelegenheden
Afvalinzameling met carnaval
Nominaties vrijwilligerstrofee 2001/2002
Prijzen Anjerloterij
Gemeentehuis is gesloten tijdens carnaval

Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 11 en dinsdag 12 februari gesloten. Uitsluitend voor de aangifte van geboorte en overlijden is maandag 11 februari een speciale opening.

De burgerlijke stand is die dag geopend van 9.00 tot 10.00 uur. Voor alle andere bevolkingszaken, zoals bijvoorbeeld de uitgifte van reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels kunt u weer terecht op woensdag 13 februari. Ook de andere afdelingen in het gemeentehuis zijn op woensdag 13 februari weer geopend.

Spreekuur burgemeester

Het spreekuur van burgemeester Klaverdijk op dinsdag 12 februari vervalt. Het eerst volgende spreekuur van de burgemeester is op dinsdag 19 februari. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Prinsen nemen de macht over

Aanstaande zaterdag 9 februari draagt burgemeester Klaverdijk voor drie dagen de heerschappij over de gemeente Bergen over aan de prinsen Carnaval.
De prinsen:

* Wilbert I van de Maasjoerts uit Well,

* Chris I van de Kuluut uit Wellerlooi,

* Theo VI van de Bessembienders uit Siebengewald,
* Ton I van de Erdmennekes uit Bergen,

* Frank I van de Sukerpinnen uit Aijen

* André I van de Peijas uit Afferden

ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst de sleutel van het Bergense rijk.
Programma
De carnavalsverenigingen verzamelen zich om 13.44 uur in Den Asseldonk en arriveren rond 14.30 uur in het gemeentehuis. De organiserende vereniging `De Erdmennekes' uit Bergen verricht de opening. Omstreeks 15.20 uur volgt een optreden van de welbekende `Diek van Klaver'. Het programma wordt opgeluisterd door joekskapel `Efkes Wachte' en de dansgardes van `De Peijas', `De Sukerpinnen' en `De Erdmennekes'. Om 16.00 uur vindt dan de officiële sleuteluitreiking door burgemeester Klaverdijk plaats. Het einde van het programma is omstreeks 16.30 uur. U bent van harte welkom. Alaaf!
Binnenkort ontvangt u de oproepingskaart om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. Bij de oproepingskaart zit een overzicht van de partijen en kandidaten die aan de verkiezing deelnemen. Verder staat op de oproepingskaart in welk stembureau u uw stem moet uitbrengen.
Voor de verkiezingen zijn de volgende stembureaus aangewezen.
* Afferden, gemeenschapshuis Íedershuus;
In Nieuw Bergen is de situatie veranderd. Het kan zijn dat u in een ander stembureau moet stemmen dan de vorige keer. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor minder-validen.

Ander stembureau

Het is niet verplicht uw stem uit te brengen in uw eigen stembureau. U kunt ook stemmen in een ander stembureau in de gemeente Bergen. Hiervoor heeft u wel een kiezerspas nodig. Er zijn twee manieren om in het bezit te komen van zo'n kiezerspas.


1. U kunt een kiezerspas tot uiterlijk 20 februari schriftelijk aanvragen bij bevolking in het gemeentehuis. Aanvraagformulieren zijn bij bevolking verkrijgbaar.

2. U kunt tot en met 1 maart zelf met de oproepingskaart naar het gemeentehuis gaan en deze laten omzetten in een kiezerspas. Na ontvangst van de oproepingskaart kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken tot en met 1 maart.

Brandweer controleert horeca-gelegenheden
Voor uw veiligheid
De brandweer is inmiddels gestart met een controle van de diverse horeca-inrichtingen in onze gemeente. Mede vanwege carnaval worden de horecapanden steekproefsgewijs gecontroleerd op brandveiligheid.

De gemeente Bergen is bezig met de `inhaalslag gebruiksvergunningen'. Op dit moment zijn er 20 gebruiksvergunningen verleend. In de gebruiksvergunning zijn voorwaarden opgenomen voor een veilig gebruik van het pand. Voor bedrijven die nog geen gebruiksvergunning hebben gelden de voorwaarden uit de folder `Veilig samen uit'. Deze folder is begin 2001 aan alle horecabedrijven gestuurd. De in de folder opgenomen voorwaarden zijn van kracht op basis van artikel 174 van de gemeentewet.

Vragen

Als u vragen heeft over de gebruiksvergunning neem dan contact op met de brandweer. Ook voor het aanvragen van de folder `Veilig samen uit', vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen met de brandweer, telefoon (0485) 34 83 83.
Nominiaties vrijwilligerstrofee 2000/2001
Tijdens de viering van de Internationale vrijwilligersdag op vrijdag 8 maart in Den Asseldonk wordt voor de tweede keer de Vrijwilligerstrofee gemeente Bergen uitgereikt. Deze trofee is bestemd voor de `beste' prestatie/ gebeurtenis op het gebied van vrijwilligerswerk in 2000/2001.

Verdeeld over drie sectoren (cultuur/muziek, zorg/welzijn en jeugd/sport) zijn in totaal 16 verschillende organisaties genomineerd. In dit artikel kunt u lezen welke organisaties uit de sector cultuur en muziek zijn genomineerd.

Organisatie Proms 200(0)

Het jaar 2000 stond in het teken van het 200-jarig bestaan van de gemeente Bergen. Als afsluiting van het feestjaar hebben koren, fanfares/harmonie, solisten, drumbands en majorettes uit alle dorpen een muzikaal hoogstaande show laten zien. Aan de Proms hebben ongeveer 250 koorleden, 300 fanfare-/harmonieleden, 25 drumbandleden, 50 jonge majorettes en ± 30 country- en westerndansers meegedaan. Afgevaardigden van alle deelnemende verenigingen hebben hard gewerkt om een spetterende avond te organiseren.

Organisatie Millennium carnavalsoptocht

De 6 carnavalsverenigingen uit onze gemeente hebben op 6 maart 2000 de grootste carnavalsoptocht van (Noord) Limburg georganiseerd. Naast veel uren van voorbereiding, hebben de vrijwilligers het erg druk gehad om alles goed te laten verlopen. De spectaculaire optocht heeft veel toeschouwers uit de verre omgeving getrokken.

Vrijwilligers project Boek aan huis

De gemeente Bergen heeft enkele jaren geleden gekozen voor een centrale, goed uitgeruste bibliotheek. Dit had tot gevolg dat de afstand naar de bibliotheek voor een groep bewoners, met name ouderen en gehandicapten, een probleem werd. Vrijwilligers leveren sindsdien regelmatig boeken op bestelling bij ouderen en gehandicapten. Deze kunnen door de inzet van de vrijwilligers blijven genieten van een goed boek.

Gilde St. Anthonius Abt/ St. Agatha

Elk jaar organiseert Gilde St. Anthonius Abt/ St. Agatha een Gildedag. Ter ere van haar 500-jarig bestaan werd in september 2001 een grootste regionale festiviteit georganiseerd, waarbij veel Gilden aanwezig waren. Een grote parade over de Aijense dijken gaf een prachtig kleurrijk beeld, waar veel toeschouwers van genoten hebben.

Werkgroep archieftentoonstelling gemeente Bergen

Vanwege het 200-jarig bestaan van onze gemeente heeft een werkgroep archieftentoonstelling een expositie gemaakt. Tijdens deze expositie werd in woord en beeld de geschiedenis van onze gemeente, maar ook van de afzonderlijke dorpen verteld. De tentoonstelling was in het jubileumjaar in elk dorp van onze gemeente te zien. Dankzij de inzet van de Werkgroep archieftentoonstelling, zijn veel inwoners meer te weten gekomen van de geschiedenis van de gemeente.

De uiteindelijke keuze

Alle vrijwilligersorganisaties in onze gemeente hebben inmiddels uitgebreide informatie ontvangen over de genomineerden. De vrijwilligersorganisaties kiezen welke genomineerde de uiteindelijke `winnaar' van de trofee wordt. De komende weken kunt u op deze pagina lezen welke organisaties genomineerd zijn in de sector zorg / welzijn en jeugd/sport.
Wij hopen alle vrijwilligers te mogen begroeten tijdens de viering van de Internationale Vrijwilligersdag. Deze vindt plaats op vrijdag 8 maart in Den Asseldonk in Nieuw Bergen en begint om 20.00 uur.

Anjerloterij 2001

In de gemeente Bergen zijn twee prijzen gevallen bij de Anjerloterij Limburg 2001. Onlangs heeft burgemeester Klaverdijk de gewonnen prijzen uitgereikt.

Mevrouw Cuijpers won de 63e prijs; een glasobject van Sabine Lintzen uit Sittard. De heer Muller heeft de 14e prijs gewonnen, een theaterarrangement voor de Oranjerie Roermond, inclusief diner en overnachting voor twee personen.

Verkoop door verenigingen

Elk jaar verkopen diverse verenigingen in onze gemeente Anjerloten. De verenigingen steunen hiermee het Prins Bernhard Cultuurfonds. Bovendien ontvangt de vereniging per verkocht lot een bijdrage voor de verenigingskas en maakt de vereniging meer kans op een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...