Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Bergen 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen


Raadsvergadering
Gemeentehuis gesloten met carnaval
Prinsen nemen de macht over
Brandweer controleert horeca-gelegenheden
Afvalinzameling met carnaval
Nominaties vrijwilligerstrofee 2001/2002
Prijzen Anjerloterij
Gemeentehuis is gesloten tijdens carnaval

Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 11 en dinsdag 12 februari gesloten. Uitsluitend voor de aangifte van geboorte en overlijden is maandag 11 februari een speciale opening.

De burgerlijke stand is die dag geopend van 9.00 tot 10.00 uur. Voor alle andere bevolkingszaken, zoals bijvoorbeeld de uitgifte van reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels kunt u weer terecht op woensdag 13 februari. Ook de andere afdelingen in het gemeentehuis zijn op woensdag 13 februari weer geopend.

Spreekuur burgemeester

Het spreekuur van burgemeester Klaverdijk op dinsdag 12 februari vervalt. Het eerst volgende spreekuur van de burgemeester is op dinsdag 19 februari. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Prinsen nemen de macht over

Aanstaande zaterdag 9 februari draagt burgemeester Klaverdijk voor drie dagen de heerschappij over de gemeente Bergen over aan de prinsen Carnaval.
De prinsen:

* Wilbert I van de Maasjoerts uit Well,

* Chris I van de Kuluut uit Wellerlooi,

* Theo VI van de Bessembienders uit Siebengewald,
* Ton I van de Erdmennekes uit Bergen,

* Frank I van de Sukerpinnen uit Aijen

* André I van de Peijas uit Afferden

ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst de sleutel van het Bergense rijk.
Programma
De carnavalsverenigingen verzamelen zich om 13.44 uur in Den Asseldonk en arriveren rond 14.30 uur in het gemeentehuis. De organiserende vereniging `De Erdmennekes' uit Bergen verricht de opening. Omstreeks 15.20 uur volgt een optreden van de welbekende `Diek van Klaver'. Het programma wordt opgeluisterd door joekskapel `Efkes Wachte' en de dansgardes van `De Peijas', `De Sukerpinnen' en `De Erdmennekes'. Om 16.00 uur vindt dan de officiële sleuteluitreiking door burgemeester Klaverdijk plaats. Het einde van het programma is omstreeks 16.30 uur. U bent van harte welkom. Alaaf!
Binnenkort ontvangt u de oproepingskaart om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. Bij de oproepingskaart zit een overzicht van de partijen en kandidaten die aan de verkiezing deelnemen. Verder staat op de oproepingskaart in welk stembureau u uw stem moet uitbrengen.
Voor de verkiezingen zijn de volgende stembureaus aangewezen.
* Afferden, gemeenschapshuis Íedershuus;
In Nieuw Bergen is de situatie veranderd. Het kan zijn dat u in een ander stembureau moet stemmen dan de vorige keer. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor minder-validen.

Ander stembureau

Het is niet verplicht uw stem uit te brengen in uw eigen stembureau. U kunt ook stemmen in een ander stembureau in de gemeente Bergen. Hiervoor heeft u wel een kiezerspas nodig. Er zijn twee manieren om in het bezit te komen van zo'n kiezerspas.


1. U kunt een kiezerspas tot uiterlijk 20 februari schriftelijk aanvragen bij bevolking in het gemeentehuis. Aanvraagformulieren zijn bij bevolking verkrijgbaar.

2. U kunt tot en met 1 maart zelf met de oproepingskaart naar het gemeentehuis gaan en deze laten omzetten in een kiezerspas. Na ontvangst van de oproepingskaart kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken tot en met 1 maart.

Brandweer controleert horeca-gelegenheden
Voor uw veiligheid
De brandweer is inmiddels gestart met een controle van de diverse horeca-inrichtingen in onze gemeente. Mede vanwege carnaval worden de horecapanden steekproefsgewijs gecontroleerd op brandveiligheid.

De gemeente Bergen is bezig met de `inhaalslag gebruiksvergunningen'. Op dit moment zijn er 20 gebruiksvergunningen verleend. In de gebruiksvergunning zijn voorwaarden opgenomen voor een veilig gebruik van het pand. Voor bedrijven die nog geen gebruiksvergunning hebben gelden de voorwaarden uit de folder `Veilig samen uit'. Deze folder is begin 2001 aan alle horecabedrijven gestuurd. De in de folder opgenomen voorwaarden zijn van kracht op basis van artikel 174 van de gemeentewet.

Vragen

Als u vragen heeft over de gebruiksvergunning neem dan contact op met de brandweer. Ook voor het aanvragen van de folder `Veilig samen uit', vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen met de brandweer, telefoon (0485) 34 83 83.
Nominiaties vrijwilligerstrofee 2000/2001
Tijdens de viering van de Internationale vrijwilligersdag op vrijdag 8 maart in Den Asseldonk wordt voor de tweede keer de Vrijwilligerstrofee gemeente Bergen uitgereikt. Deze trofee is bestemd voor de `beste' prestatie/ gebeurtenis op het gebied van vrijwilligerswerk in 2000/2001.

Verdeeld over drie sectoren (cultuur/muziek, zorg/welzijn en jeugd/sport) zijn in totaal 16 verschillende organisaties genomineerd. In dit artikel kunt u lezen welke organisaties uit de sector cultuur en muziek zijn genomineerd.

Organisatie Proms 200(0)

Het jaar 2000 stond in het teken van het 200-jarig bestaan van de gemeente Bergen. Als afsluiting van het feestjaar hebben koren, fanfares/harmonie, solisten, drumbands en majorettes uit alle dorpen een muzikaal hoogstaande show laten zien. Aan de Proms hebben ongeveer 250 koorleden, 300 fanfare-/harmonieleden, 25 drumbandleden, 50 jonge majorettes en ± 30 country- en westerndansers meegedaan. Afgevaardigden van alle deelnemende verenigingen hebben hard gewerkt om een spetterende avond te organiseren.

Organisatie Millennium carnavalsoptocht

De 6 carnavalsverenigingen uit onze gemeente hebben op 6 maart 2000 de grootste carnavalsoptocht van (Noord) Limburg georganiseerd. Naast veel uren van voorbereiding, hebben de vrijwilligers het erg druk gehad om alles goed te laten verlopen. De spectaculaire optocht heeft veel toeschouwers uit de verre omgeving getrokken.

Vrijwilligers project Boek aan huis

De gemeente Bergen heeft enkele jaren geleden gekozen voor een centrale, goed uitgeruste bibliotheek. Dit had tot gevolg dat de afstand naar de bibliotheek voor een groep bewoners, met name ouderen en gehandicapten, een probleem werd. Vrijwilligers leveren sindsdien regelmatig boeken op bestelling bij ouderen en gehandicapten. Deze kunnen door de inzet van de vrijwilligers blijven genieten van een goed boek.

Gilde St. Anthonius Abt/ St. Agatha

Elk jaar organiseert Gilde St. Anthonius Abt/ St. Agatha een Gildedag. Ter ere van haar 500-jarig bestaan werd in september 2001 een grootste regionale festiviteit georganiseerd, waarbij veel Gilden aanwezig waren. Een grote parade over de Aijense dijken gaf een prachtig kleurrijk beeld, waar veel toeschouwers van genoten hebben.

Werkgroep archieftentoonstelling gemeente Bergen

Vanwege het 200-jarig bestaan van onze gemeente heeft een werkgroep archieftentoonstelling een expositie gemaakt. Tijdens deze expositie werd in woord en beeld de geschiedenis van onze gemeente, maar ook van de afzonderlijke dorpen verteld. De tentoonstelling was in het jubileumjaar in elk dorp van onze gemeente te zien. Dankzij de inzet van de Werkgroep archieftentoonstelling, zijn veel inwoners meer te weten gekomen van de geschiedenis van de gemeente.

De uiteindelijke keuze

Alle vrijwilligersorganisaties in onze gemeente hebben inmiddels uitgebreide informatie ontvangen over de genomineerden. De vrijwilligersorganisaties kiezen welke genomineerde de uiteindelijke `winnaar' van de trofee wordt. De komende weken kunt u op deze pagina lezen welke organisaties genomineerd zijn in de sector zorg / welzijn en jeugd/sport.
Wij hopen alle vrijwilligers te mogen begroeten tijdens de viering van de Internationale Vrijwilligersdag. Deze vindt plaats op vrijdag 8 maart in Den Asseldonk in Nieuw Bergen en begint om 20.00 uur.

Anjerloterij 2001

In de gemeente Bergen zijn twee prijzen gevallen bij de Anjerloterij Limburg 2001. Onlangs heeft burgemeester Klaverdijk de gewonnen prijzen uitgereikt.

Mevrouw Cuijpers won de 63e prijs; een glasobject van Sabine Lintzen uit Sittard. De heer Muller heeft de 14e prijs gewonnen, een theaterarrangement voor de Oranjerie Roermond, inclusief diner en overnachting voor twee personen.

Verkoop door verenigingen

Elk jaar verkopen diverse verenigingen in onze gemeente Anjerloten. De verenigingen steunen hiermee het Prins Bernhard Cultuurfonds. Bovendien ontvangt de vereniging per verkocht lot een bijdrage voor de verenigingskas en maakt de vereniging meer kans op een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie