Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 5 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man dringt stationsgebouw binnen
De politie hield maandagnacht een 38-jarige Stadjer aan die was binnengedrongen in de centrale hal van het stationsgebouw. De man had met geweld een toegangsdeur geforceerd. Hij werd door de agenten bij het gebouw aangetroffen en aangehouden. Vanwege overmatig alcoholgebruik is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: auto rijdt het kanaal in
Een 30-jarige automobilist uit Groningen reed maandagnacht vanaf de Curaçaostraat rechtstreeks het van Starkenborghkanaal in. De man verklaarde tegenover de politie dat de remmen van zijn wagen bij het nemen van de bocht niet werkten zoals hij verwachtte en dook het kanaal in. Via een raampje kon hij de auto verlaten en zag zijn auto naar de bodem zinken. Met behulp van een duiker en een kraan kon een bergingsbedrijf de wagen optakelen. De man liep alleen maar een nat pak op.

Haren: bewoner AZC aangehouden voor bedreiging
Een 17-jarige bewoner van et AZC aan de Oosterweg in Haren werd maandagavond aangehouden door de politie voor bedreiging van de beveiligingsmedewerker. De jonge asielzoeker had een overplaatsing gekregen maar gaf hier geen gehoor aan en bedreigde de medewerker. Hij was in het bezit van een aantal messen en de politie werd gewaarschuwd. Voor verhoor en nader onderzoek is hij ingesloten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor geweldpleging In de Semarangstraat werd maandagavond een 33-jarige Stadjer aangehouden die binnendrong in de woning van een 61-jarige man en met hem in gevecht raakte. De Stadjer wilde de woning in omdat zijn vriendin daar wel eens verblijft en verschafte zich met geweld toegang tot het huis. Hij had daarbij een zakmes in zijn handen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietser aangereden door auto
Op de kruising Antwerpenweg met de Bornholmstraat verleende een 29-jarige automobilist uit Assen maandagmiddag geen voorrang aan een van links komende 54-jarige Groningse fietser. De fietser kwam ten val en werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromfietsers botsen frontaal
Op het fietspad naast de Rijksweg botsten een 39-jarige vrouw uit Groningen en een 46-jarige man uit Appingedam maandagmiddag frontaal met hun brommers. De vrouw haalde een fietser in en van de andere kant naderde de man uit Appingedam waarop de frontale botsing volgde. Beide bromfietsers werden voor behandeling van hoofd- en ribletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man loopt glazen deur kapot
Een 29-jarige man uit Groningen die maandagmiddag naar zijn mening niet goed werd behandeld bij een woningkantoor aan de Kreupelstraat liep dwars door een glazen schuifdeur van het kantoor heen. De politie trof de man met een gapende hoofdwond aan op het Martinikerkhof. De Stadjer, die een verwarde indruk maakte, werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De geestelijke hulpverlening werd gewaarschuwd.

Groningen: automobilist vlucht voor controle
Een 32-jarige automobilist uit Groningen probeerde maandagnacht aan een controle van de politie te ontsnappen. De automobilist probeerde vanaf de Noorderhaven door met hoge snelheid te rijden uit handen van de agenten te blijven. Uiteindelijk eindigde de autorit op de Stadhouderslaan waar de bestuurder uit de wagen sprong en wegvluchtte. Na een zoektocht in de omgeving werd hij in een portiek aangetroffen. Na een aanvankelijke weigering blies hij op het ademanalyseapparaat een promillage van 0.65. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Haren: bouwvakker valt uit dakgoot
Bij werkzaamheden aan een dakgoot van een nieuwbouwwoning aan het Prieel in Haren viel een werknemer van een bouwbedrijf uit Appingedam maandagochtend naar beneden. De 27-jarige werknemer verstapte zich en kwam op zijn rug terecht. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie werd gewaarschuwd voor nader onderzoek.

Harkstede/Kropswolde: snelheidscontroles
De politie heeft maandag snelheidscontroles uitgevoerd op de Hoofdweg in Harkstede en op de Woldweg in Kropswolde. In Harkstede werd van 272 voertuigen de snelheid gemeten. Vijftien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. Tachtig automobilisten kregen een boete omdat zij op de Woldweg de maximumsnelheid overschreden. Er werden 1034 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. Er mag 50 worden gereden.

Eenrum: auto in sloot
Een 44-jarige automobilist uit Kloosterburen belandde maandagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Westerweg in Eenrum. De man schatte een bocht op de kruising met de Dwarsweg verkeerd in, reed rechtdoor en kwam in de (diepe) sloot tot stilstand. De bestuurder moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij liep geen zware verwondingen op. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Winschoten: diefstal zand
De politie heeft maandagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 42-jarige man uit Winschoten. De man had met een auto en aanhangwagen een hoeveelheid zand meegenomen uit de Lekstraat in zijn woonplaats. Volgens zijn zeggen lag het zand, vermoedelijk eigendom van een stratenmakerbedrijf, al geruime tijd onbeheerd in de Lekstraat. De man had echter geen toestemming om het zand mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het zand. Het is niet uitgesloten dat alsnog een regeling kan worden getroffen over de overdracht van het zand. In dat geval blijft proces-verbaal achterwege.

Stadskanaal: auto en rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Na een snelheidsovertreding op de Scheepswerfstraat in Stadskanaal heeft de politie de auto van een 40-jarige automobilist uit Stadskanaal in beslag genomen. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. De Stadskanaalster reed met een snelheid van 120 km per uur in de richting van de Unikenstraat, terwijl de maximum toegestane snelheid ter plaatse 50 km per uur is. Hij werd door de politie aangehouden waarna hij, na overleg met de Officier van Justitie, zijn auto en rijbewijs moest achterlaten.

Bedum: inbraak
Maandagnacht werd ingebroken in een fotozaak aan de Noordwolderweg in Bedum. De inbrekers kwamen de zaak binnen door een raam en een rolluik te vernielen. In de zaak vernielden ze een vitrine waarna de inbrekers er vandoor gingen met fotoapparatuur ter waarde van ruim 1000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand/Stadskanaal: Groningers voerden 20 kilo cocaïne in De twee, op 5 januari aangehouden Groningse mannen, die verdacht worden van cocaïnesmokkel vanuit Suriname blijken 20 kilo coke verstopt te hebben in de polyester boot die in een container in Vlissingen onderschept werd. Zoals op 6 januari gemeld, werden een 28-jarige man uit Hoogezand en een 45-jarige man uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van import van de drugs. In de woning van de man uit Stadskanaal werd een vuurwapen aangetroffen. De beide mannen zitten nog in voorlopige hechtenis en hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Uit het door de politie ingestelde onderzoek blijkt dat de Stadskanaalster vorig jaar in Paramaribo een werkleerproject heeft opgezet om polyester boten te bouwen. In één van de drie boten die begin januari 2002 in Vlissingen aankwam per container bleek in zon dertig pakketjes 20 kilo cocaïne te zitten. Bij een straatwaarde van 30.000 euro per kilo coke was de zending goed voor 600.000 euro. Zover het rechercheteam van het district Midden/Oost heeft kunnen nagaan was dit de eerste lading die uit Suriname verscheept werd naar Nederland.

Het politieonderzoek in deze zaak is nog niet afgerond. Er wordt nog gespeurd naar mogelijke betrokkenheid van anderen bij de cocaïnesmokkel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie