Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 5 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man dringt stationsgebouw binnen
De politie hield maandagnacht een 38-jarige Stadjer aan die was binnengedrongen in de centrale hal van het stationsgebouw. De man had met geweld een toegangsdeur geforceerd. Hij werd door de agenten bij het gebouw aangetroffen en aangehouden. Vanwege overmatig alcoholgebruik is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: auto rijdt het kanaal in
Een 30-jarige automobilist uit Groningen reed maandagnacht vanaf de Curaçaostraat rechtstreeks het van Starkenborghkanaal in. De man verklaarde tegenover de politie dat de remmen van zijn wagen bij het nemen van de bocht niet werkten zoals hij verwachtte en dook het kanaal in. Via een raampje kon hij de auto verlaten en zag zijn auto naar de bodem zinken. Met behulp van een duiker en een kraan kon een bergingsbedrijf de wagen optakelen. De man liep alleen maar een nat pak op.

Haren: bewoner AZC aangehouden voor bedreiging
Een 17-jarige bewoner van et AZC aan de Oosterweg in Haren werd maandagavond aangehouden door de politie voor bedreiging van de beveiligingsmedewerker. De jonge asielzoeker had een overplaatsing gekregen maar gaf hier geen gehoor aan en bedreigde de medewerker. Hij was in het bezit van een aantal messen en de politie werd gewaarschuwd. Voor verhoor en nader onderzoek is hij ingesloten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor geweldpleging In de Semarangstraat werd maandagavond een 33-jarige Stadjer aangehouden die binnendrong in de woning van een 61-jarige man en met hem in gevecht raakte. De Stadjer wilde de woning in omdat zijn vriendin daar wel eens verblijft en verschafte zich met geweld toegang tot het huis. Hij had daarbij een zakmes in zijn handen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietser aangereden door auto
Op de kruising Antwerpenweg met de Bornholmstraat verleende een 29-jarige automobilist uit Assen maandagmiddag geen voorrang aan een van links komende 54-jarige Groningse fietser. De fietser kwam ten val en werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromfietsers botsen frontaal
Op het fietspad naast de Rijksweg botsten een 39-jarige vrouw uit Groningen en een 46-jarige man uit Appingedam maandagmiddag frontaal met hun brommers. De vrouw haalde een fietser in en van de andere kant naderde de man uit Appingedam waarop de frontale botsing volgde. Beide bromfietsers werden voor behandeling van hoofd- en ribletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man loopt glazen deur kapot
Een 29-jarige man uit Groningen die maandagmiddag naar zijn mening niet goed werd behandeld bij een woningkantoor aan de Kreupelstraat liep dwars door een glazen schuifdeur van het kantoor heen. De politie trof de man met een gapende hoofdwond aan op het Martinikerkhof. De Stadjer, die een verwarde indruk maakte, werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De geestelijke hulpverlening werd gewaarschuwd.

Groningen: automobilist vlucht voor controle
Een 32-jarige automobilist uit Groningen probeerde maandagnacht aan een controle van de politie te ontsnappen. De automobilist probeerde vanaf de Noorderhaven door met hoge snelheid te rijden uit handen van de agenten te blijven. Uiteindelijk eindigde de autorit op de Stadhouderslaan waar de bestuurder uit de wagen sprong en wegvluchtte. Na een zoektocht in de omgeving werd hij in een portiek aangetroffen. Na een aanvankelijke weigering blies hij op het ademanalyseapparaat een promillage van 0.65. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Haren: bouwvakker valt uit dakgoot
Bij werkzaamheden aan een dakgoot van een nieuwbouwwoning aan het Prieel in Haren viel een werknemer van een bouwbedrijf uit Appingedam maandagochtend naar beneden. De 27-jarige werknemer verstapte zich en kwam op zijn rug terecht. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie werd gewaarschuwd voor nader onderzoek.

Harkstede/Kropswolde: snelheidscontroles
De politie heeft maandag snelheidscontroles uitgevoerd op de Hoofdweg in Harkstede en op de Woldweg in Kropswolde. In Harkstede werd van 272 voertuigen de snelheid gemeten. Vijftien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. Tachtig automobilisten kregen een boete omdat zij op de Woldweg de maximumsnelheid overschreden. Er werden 1034 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. Er mag 50 worden gereden.

Eenrum: auto in sloot
Een 44-jarige automobilist uit Kloosterburen belandde maandagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Westerweg in Eenrum. De man schatte een bocht op de kruising met de Dwarsweg verkeerd in, reed rechtdoor en kwam in de (diepe) sloot tot stilstand. De bestuurder moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij liep geen zware verwondingen op. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Winschoten: diefstal zand
De politie heeft maandagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 42-jarige man uit Winschoten. De man had met een auto en aanhangwagen een hoeveelheid zand meegenomen uit de Lekstraat in zijn woonplaats. Volgens zijn zeggen lag het zand, vermoedelijk eigendom van een stratenmakerbedrijf, al geruime tijd onbeheerd in de Lekstraat. De man had echter geen toestemming om het zand mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het zand. Het is niet uitgesloten dat alsnog een regeling kan worden getroffen over de overdracht van het zand. In dat geval blijft proces-verbaal achterwege.

Stadskanaal: auto en rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Na een snelheidsovertreding op de Scheepswerfstraat in Stadskanaal heeft de politie de auto van een 40-jarige automobilist uit Stadskanaal in beslag genomen. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. De Stadskanaalster reed met een snelheid van 120 km per uur in de richting van de Unikenstraat, terwijl de maximum toegestane snelheid ter plaatse 50 km per uur is. Hij werd door de politie aangehouden waarna hij, na overleg met de Officier van Justitie, zijn auto en rijbewijs moest achterlaten.

Bedum: inbraak
Maandagnacht werd ingebroken in een fotozaak aan de Noordwolderweg in Bedum. De inbrekers kwamen de zaak binnen door een raam en een rolluik te vernielen. In de zaak vernielden ze een vitrine waarna de inbrekers er vandoor gingen met fotoapparatuur ter waarde van ruim 1000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand/Stadskanaal: Groningers voerden 20 kilo cocaïne in De twee, op 5 januari aangehouden Groningse mannen, die verdacht worden van cocaïnesmokkel vanuit Suriname blijken 20 kilo coke verstopt te hebben in de polyester boot die in een container in Vlissingen onderschept werd. Zoals op 6 januari gemeld, werden een 28-jarige man uit Hoogezand en een 45-jarige man uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van import van de drugs. In de woning van de man uit Stadskanaal werd een vuurwapen aangetroffen. De beide mannen zitten nog in voorlopige hechtenis en hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Uit het door de politie ingestelde onderzoek blijkt dat de Stadskanaalster vorig jaar in Paramaribo een werkleerproject heeft opgezet om polyester boten te bouwen. In één van de drie boten die begin januari 2002 in Vlissingen aankwam per container bleek in zon dertig pakketjes 20 kilo cocaïne te zitten. Bij een straatwaarde van 30.000 euro per kilo coke was de zending goed voor 600.000 euro. Zover het rechercheteam van het district Midden/Oost heeft kunnen nagaan was dit de eerste lading die uit Suriname verscheept werd naar Nederland.

Het politieonderzoek in deze zaak is nog niet afgerond. Er wordt nog gespeurd naar mogelijke betrokkenheid van anderen bij de cocaïnesmokkel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...