Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg busstrook Universiteitsweg, De Bilt

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Aanleg busstrook Universiteitsweg, De Bilt

05-02-2002
De provincie Utrecht wil medio 2002 starten met de aanleg van een busstrook op de Universiteitsweg, de provinciale weg N 412, in de gemeente De Bilt. De busstrook wordt aangelegd om het oponthoud van het openbaar vervoer in de spits te verminderen op het traject tussen de rijksweg A28 en de provinciale weg N 237 (Amersfoort-Utrecht).

De busstrook maakt deel uit van het plan, dat in september 1998 ter inzage heeft gelegen. In dat plan zijn ook twee bruggen over de Biltse Grift opgenomen en wordt de Oude Bunnikseweg afgesloten. Hiervoor zijn de wettelijke procedures echter nog steeds niet afgerond.

De procedures met betrekking tot de aanleg van de busstrook zijn wél afgerond en ook de grondverwerving is achter de rug. Aangezien de busstrook dringend gewenst is, heeft de provincie besloten alvast met de aanleg ervan te beginnen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat er tijdelijke verkeerslichten komen op het kruispunt Oude Bunnikseweg/Universiteitsweg.

Voordat de provincie met de uitvoering start, is er een informatie-avond voor omwonenden. Deze avond zal omstreeks april/mei plaatsvinden. De omwonenden zijn inmiddels met een brief geïnformeerd over de komende start.

Meer informatie: Aart van Bree, telefoon (030) 258 3967 of Aart.van.Bree@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie