Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cao-gesprekken Philips opgeschort

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

06-02-2002

Onderhandelingen cao Philips opgeschort; tijd voor intern beraad nodig

De onderhandelingen over de cao voor de werknemers van Philips zijn dinsdag 5 februari aan het einde van de middag opgeschort. Aanleiding hiertoe is het loonbod dat Philips deed: 1,25 procent op 1 juli 2002 en een half procent eenmalig eind januari 2003. En dat in een cao met een looptijd van vijftien maanden

Voor CNV Metaal en elektro was dit aanleiding om Philips mee te delen dat de bond tijd nodig heeft voor intern beraad. Philips heeft de aanbeveling gekregen zich eveneens intern te beraden. Op deze manier kan er geen cao tot stand komen.

Aan het begin van de onderhandelingen, dinsdag, heeft CNV Metaal en elektro duidelijk gemaakt uit te zijn op een cao-akkoord. Immers, op een aantal punten leek licht aan het eind van de tunnel te gloren. Zo lag er de toezegging om te blijken op welke manier de eindloonregeling en de middelloonregeling kwalitatief weer op een gelijk niveau kunnen komen. Ook wilde Philips op aandringen van CNV Metaal en elektro pilot-projecten beginnen om een eind te maken aan `onderscholing' van werknemers.
Ook was Philips bereid om op verzoek van bonden deeltijdpensioen in te voeren.

Nadere inlichtingen:

Nico Bogaard (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 076 - 572 46 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie