Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra faciliteiten voor gehandicapten in de binnenstad

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Extra faciliteiten voor gehandicapten in de binnenstad

datum: 5 februari 2002

Het college van burgemeester en wethouders is tijdens haar vergadering van 5 februari 2002 akkoord gegaan met de rapportage 'extra faciliteiten voor gehandicapten in de binnenstad'. In deze nota wordt een voorstel gedaan voor verbetering van de bestaande gehandicaptenparkeerplaatsen en een forse uitbreiding daarvan in de binnenstad. Wethouder Fränzel van verkeer deed deze toezeggingen zijn gedaan bij de besluitvorming rond de verordening selectieve toegankelijkheid kernwinkelgebied.

Tijdens de gemeenteraad van 18 december jl. is toegezegd waar mogelijk een verbetering en uitbreiding van de bestaande gehandicaptenparkeerplaatsen (gpp's) te realiseren. Deze toezeggingen leiden tot een aantal maatregelen. De belangrijkste daarvan zijn de uitbreiding met 7 extra gpp's binnen de singels en de verbetering van 4 gpp's in het gebied net buiten de singels. De aanpassingen maken dat er veel meer plaatsen dan voorheen geschikt zijn voor rolstoel gebruikers. Het totaal aantal gpp's komt hiermee (buiten de plekken in de parkeergarages) op 29.
De gemeente spant zich tevens in om in haar eigen parkeergarages het aantal gpp's uit te breiden en in te richten volgens de landelijke normen. De niet-gemeentelijke parkeergarages ontvangen binnenkort een schrijven van B&W met het verzoek maatregelen te treffen waardoor de gpp's in die garages ook zoveel mogelijk aan de landelijke normen voldoen.
De maatregelen zijn een gevolg van overleg met het gehandicapten platform Amersfoort (GPPA). De kosten voor deze maatregelen komen ten laste van het budget kernwinkelgebied /fysieke afsluiting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie