Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningen op oude Nefkens terrein

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Woningen op oude Nefkens terrein

datum: 5 februari 2002

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in haar vergadering van dinsdag 5 februari 2002 besloten door te gaan met de planvorming voor invulling van het voormalige Nefkens terrein, hoek Vlasakkerweg/ Utrechtseweg. Dit ondanks het exploitatietekort dat wordt voorzien. Met de uitgangspunten voor de dekking van dit tekort is ingestemd. Deze voorlopige plannen omvatten een aantal patiowoningen, stadswoningen, appartementen, jongerenwoningen en een kelder met parkeerplaatsen, die voor een gedeelte bestemd zijn voor verkoop aan omwonenden.

In 1999 werden er plannen ontwikkeld om het voormalige Nefkens terrein te gebruiken voor uitbreiding van de bioscoop, aangevuld met woningen. Kort nadat hierover inspraak was gehouden, heeft de eigenaar van de bioscoop laten weten af te zien van uitbreiding. In april 2001 heeft vervolgens een architect opdracht gekregen van de gemeente een studie te verrichten naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de locatie van de voormalige Nefkens garage. Een van de uitgangspunten bij die studie was de bouw van ongeveer 30 eenheden voor jongeren.
In de globale uitwerking zijn 9 stadswoningen, 11 patiowoningen, 4 appartementen en 28 eenheden voor jongeren gepland. Deze invulling moet nog verder worden uitgewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie