Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 05-02-2002

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2002 Persberichten stadsdistricten Utrecht, 09.30 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Agenten zagen de auto rijden op de Theemsdreef en constateerden dat de auto een vals kenteken voerde. De agenten wilden de auto controleren maar deze verhoogde zijn snelheid. Na een korte achtervolging reed de auto tegen een boom. De twee inzittenden, twee mannen in de leeftijd van 22 en 23 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de auto van diefstal afkomstig was.

Valse naam met gevolg

UTRECHT- Op maandagavond controleerden de politie een auto op de Lomanlaan. De naam van de 31-jarige bestuurder werd gevraagd omdat het vermoeden bestond dat hij zonder rijbewijs reed.

De man gaf een valse naam op om te voorkomen dat hij een boete zou krijgen. De naam die de 31-jarige man uit Utrecht opgaf stond echter nog open in het politieregister. Deze meneer had namelijk nog verschillende boetes openstaan en had een rijontzegging.

De man werd aangehouden en op het bureau wist hij niet hoe snel hij zijn juiste naam moest opgeven. Hij kreeg een bekeuring voor het opgegeven van een valse naam

Wegenwacht krijgt klappen

UTRECHT- Op maandagmiddag kreeg een 52-jarige wegenwachter uit Den Haag klappen van nog twee onbekende personen.

De man kreeg een melding aan t Goylaan om hier een pechgeval te behandelen. Bij dit pechgeval aangekomen kwamen er twee mannen op hem aflopen waarvan een de eigenaar was van de auto. Na een kort onderzoek startte de auto weer. De mannen vonden echter dat de auto nog niet goed liep en wilden graag een leenauto.

Dit weigerde de wegenwachter omdat aan de auto niets meer mankeerde. De mannen bleven boos en werden vervolgens handtastelijk. De man werd geschopt en geslagen. Op een gegeven moment lukte het de man om in zijn auto te stappen en hard weg te rijden. Hij liep door de klappen een pijnlijk been op en zijn kleding werd beschadigd.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de twee mannen.

Bromfietscontrole

UTRECHT- Op maandagmiddag werd van 13.00 tot 16.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Muntkade.

Er werden 18 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het hebben van een te groot vermogen, rijden zonder helm en het onverzekerd rijden. 1 bromfietser werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Autoinbreker aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Een getuige zag dat de man tussen autos doorliep aan het Moreelsepark. Plotseling zag de getuige dat de man een ruit van een auto insloeg. De getuige bedacht zich geen moment en rende naar de man toe, hield hem vast en waarschuwde de politie. De politie nam de man over en sloot hem in voor verhoor.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op dinsdagochtend controleerde de politie een auto op de Hooft Graaflandstraat. Onderzoek wees uit dat de auto niet was verzekerd en niet meer APK gekeurd was. De 40-jarige automobilist uit Utrecht werd hierop aangesproken. Op dat moment werd geconstateerd dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het bureau 1.55 promille. Tegen de man, die overigens ook zonder rijbewijs reed, is voor alle strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 32-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Europalaan. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken. Op het bureau blies hij 1.55 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie