Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cel en werkstraf na bedreiging vriendin met speelgoedwapen

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

Cel en werkstraf na bedreiging vriendin met speelgoedwapen
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 5-02-2002

Verdachte heeft zijn vriendin bedreigd door een rood veerdruk(speelgoed)pistool tegen haar hoofd te zetten en op haar hals te richten. Tevens heeft hij de slede van het pistool naar achteren gehaald. Verdachte heeft haar daarbij dreigend toegevoegd dat `zij dood moest' en dat hij haar zou neerschieten.
Aangezien de kamer, waar het gebeurde zich heeft afgespeeld, niet goed verlicht was en verdachte de slede van het pistool naar achteren haalde, waardoor het leek of hij het pistool doorlaadde, is bij het slachtoffer de indruk ontstaan dat het een echt vuurwapen betrof. Voorts hadden verdachte en het slachtoffer kort er voor ruzie gehad, waardoor de onder 1 bewezenverklaarde handelingen zeer bedreigend op het slachtoffer zijn overgekomen. Verdachte heeft, naar eigen zeggen, ook de bedoeling gehad het slachtoffer angst aan te jagen. Daartoe heeft hij - onder meer - het veerdrukpistool na deze bedreiging zo weg gelegd, dat het slachtoffer (later) niet zou zien dat het geen echt vuurwapen betrof.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad8895

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6468&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie