Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Groningen verdelen geld voor stedelijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Groningen

Groningen, 5 februari 2002 Persbericht nr.18

GS verdelen geld voor stedelijke vernieuwing

GS hebben vandaag de aanvragen voor het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) 2002 beoordeeld. De aanvragen van zeven projectgemeenten zijn goedgekeurd. Het gaat hierbij om projecten van de gemeenten Ten Boer, Leek, Bedum, Reiderland, Bellingwedde, Slochteren en Pekela. In totaal hebben negen project-gemeenten een aanvraag ingediend. GS heeft met enkele gemeenten een meerjarenafspraak gemaakt.

Projecten

De volgende project-aanvragen zijn door GS goedgekeurd:
· Slochteren, Centrumplan Siddeburen, meerjarenafspraak 1.380.000 (onder voorwaarden) nadere financiele onderbouwing is noodzakelijk
· Ten Boer, Centrumplan Ten Boer, meerjarenafspraak 612.500
· Leek, Centrumplan Leek (passage de Hulst-Tolberterstraat) 222.500,-
· Bedum, Revitalisering Centrum Bedum, meerjarenafspraak 59.000,-
· Reiderland, Masterplan Nieuweschans, herinrichting Molenbuurt 448.500,-
(onder voorwaarden) nadere financiele onderbouwing is noodzakelijk
· Pekela, herstructurering Pekela, meerjarenafspraak de hoogte van het bedrag moet nog worden vastgesteld op basis van een nadere financiele onderbouwing

· Bellingwedde, Parkeerplaats Oudeschans 75.000,-
De gemeenten Haren en De Marne hebben geen bijdrage ontvangen, omdat de door hen ingediende projecten niet voldoen aan de ISV-criteria.

Criteria

De ingediende plannen worden getoetst aan verschillende criteria. Belangrijk is in ieder geval de samenhang tussen de verschillende beleidsvelden, omdat de integrale aanpak van stedelijke ontwikkelingen het uitgangspunt is van het ISV. Daarnaast wordt o.a. gekeken naar de financiële onderbouwing en aspecten als duurzaamheid, bodemsanering en afstemming met buurgemeenten, indien grensoverschrijdende aspecten een rol spelen.

Het ISV-budget

Naar aanleiding van de Nota Stedelijke Vernieuwing heeft het ministerie van VROM in 2000 het initiatief genomen om bestaande geldstromen te bundelen ten behoeve van een samenhangend en integraal beleid voor de stedelijke vernieuwing: het ISV. De provincie heeft o.a. de taak om het ISV-budget te verdelen over de niet-rechtstreekse gemeenten. In de provincie Groningen zijn dit alle gemeenten, behalve de gemeente Groningen. De gemeenten Winschoten, Veendam, Stadskanaal, Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl zijn programma-gemeenten en ontvangen een bijdrage uit het ISV voor een periode van 5 jaar. De overige gemeenten zijn project-gemeenten en kunnen een bijdrage ontvangen door projecten in te dienen bij de provincie.
In de huidige ISV-periode (2000-2004) was in totaal 14.384.833 voor projectgemeenten beschikbaar. Voor de jaren 2003/2004 is dit nog een bedrag van 5.266.172.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.nr. 050 3164075.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie