Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Porceleyne Fles maakt herdenkingsborden bij Oranje huwelijk

Datum nieuwsfeit: 05-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Porceleyne Fles N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Porceleyne Fles N.V.

Productnieuws

Huwelijksborden (05-02-02)

Al eeuwen lang brengt de Koninklijke Porceleyne Fles, de enige overgebleven Delfts aardewerkfabriek uit de 17 eeuw, speciale stukken uit ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen bij de Oranjes. Het is al weer enige tijd geleden dat verzamelaars en liefhebbers van deze unieke objecten hun verzamelhonger konden stillen. De laatste borden kwamen uit in 1987 ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijksfeest van Prins Bernhard en Prinses Juliana. De geheel handgeschilderde borden worden genummerd en kunnen uiterlijk besteld worden tot 31 december van het jaar dat de speciale gelegenheid plaatsvindt. Nummer 0 blijft als model bij de Porceleyne Fles in Delft en nummer 1 wordt aangeboden aan het Koninklijk Huis. Daarna wordt er doorgenummerd totdat de editie sluit op 31 december 2002. Uiteraard is de verzamelwaarde medeafhankelijk van het aantal borden dat gemaakt wordt. Dit varieert van 50 tot meer dan 1000.

Ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima worden er 2 geheel handgeschilderde genummerde borden met een diameter van 36 en 22 cm uitgebracht. Voor het eerst brengt ook onze dochtermaatschappij Westraven 3 unieke stukken uit. De prijzen variëren tussen Euro 29,50 voor een huwelijksbel en Euro 959,- voor het geheel handgeschilderde bord van 36 cm. Alle stukken zijn Delftsblauw met een oranje accent en bevatten niet de portretten van het paar, maar traditionele Delftsblauwe motieven en symbolen zoals het wapen en de appeltjes van Oranje.

vorige

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie