Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp herinrichting Robijnstraat Breda naar de raad

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

06-02-2002

Definitief ontwerp herinrichting Robijnstraat naar de raad

De plannen voor herinrichting van de Robijnstraat zijn na de consultatieronde in oktober 2001 op enkele punten gewijzigd. Om bomen in het plantsoen te sparen wordt een enkel voorgesteld parkeervak niet aangelegd. Daarnaast zijn er enkele maatregelen genomen tegen illegaal parkeren. Met deze wijziging is een definitief ontwerp totstandgekomen dat het college nu aan de raad wil voorleggen. Voor de uitvoering van de plannen wordt een krediet van 363.024 gevraagd.

Het voorlopig ontwerp voor herinrichting van de Robijnstraat en het kruispunt Mgr. Leijtenstraat Mgr. De Vetstraat werd in oktober vrijgegeven voor consultatie. Op de herinrichting van het kruispunt kwamen geen reacties binnen. De reacties hadden vooral te maken met parkeerproblemen in de Robijnstraat. Om illegaal parkeren op de trottoirs tegen te gaan zijn diverse maatregelen in het definitief ontwerp opgenomen. Zo zal er onder andere bij de pinautomaat een poef geplaatst worden.
In de nieuwe situatie zal het aantal parkeerplaatsen met 14 extra plaatsen worden uitgebreid.
De werkzaamheden starten het 3e/4e kwartaal van dit jaar.

Breda, 6 februari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie