Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeven ton voor multifunctioneel centrum Bouwlust te Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-06: Ruim zeven ton voor voorbereiding nieuw multifunctioneel centrum Bouwlust

Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie stelt namens het College van burgemeester en wethouders voor om ruim zeven ton euro te steken in de bouwvoorbereidingen van een nieuw multifunctioneel centrum in Bouwlust.

Het gebouw komt aan de Eekhoornrade, op de plaats van het huidige -te slopen- buurthuis Kreade. Het nieuwe multifunctionele centrum gaat het huidige buurthuis Kreade (aan de Eekhoornrade) en het buurthuis Middenoord (aan de Vredeoord) vervangen. De activiteiten die nu in het wijkcentrum Kreade plaatsvinden, worden tijdelijk elders ondergebracht. De financiering hiervan is bij het bedrag van zeven ton euro inbegrepen.

De gemeenteraad heeft al ingestemd met de plannen voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum. In het nieuwe gebouw vinden straks diverse educatieve, recreatieve en sportieve activiteiten plaats voor inwoners van Bouwlust. Verder komen er kantoorvoorzieningen voor de verschillende huurders (met name multiculturele verenigingen). In het programma van eisen is rekening gehouden met onder meer een sportzaal, een multifunctionele zaal voor toneel- en dansactiviteiten, een grote jongerenwerkzaal, een moeder/vadercentrum en diverse cursusruimten. Hiermee zal het multifunctionele buurtcentrum voldoen aan de eisen van de tijd.

Mogelijkheden om in het bouwplan twee groepen naschoolse opvang op te nemen, worden nog bezien. In deze buurt is nog behoefte aan extra kindplaatsen.

6 februari 2002

Haagse college van b. en w. stelt voor om ruim zeven ton euro te steken in een nieuw te bouwen multifunctioneel centrum in Bouwlust.

5187 , Bouwlust, multifunctioneel centrum, nieuwbouw, Eekhoornkade, sportzaal, danszaal, toneelzaal, jongerenwerk, cursusruimte, toneelruimte, sportruimte, dansruimte, naschoolse opvang, buurthuis, Kreade,

last update: 6 februari 2002 ;pag.: 11096; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie