Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsafval in Capelle verantwoordelijkheid van bedrijven

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Aanbieden van bedrijfsafval

Wanneer is afval bedrijfsafval?
Bedrijfsafvalstoffen zijn alle afvalstoffen die vrijkomen bij bedrijven, kantoren, winkels en diensten. Ook de afvalstoffen die in aard en samenstelling vergelijkbaar zijn met huishoudelijke afvalstoffen vallen dus onder de bedrijfsafvalstoffen.

Toezicht
Er wordt door de milieu-inspecteurs regelmatig vastgesteld dat bedrijven hun bedrijfsafval, dat onder andere in aard en samenstelling vergelijkbaar is met huishoudelijke afvalstoffen, in de wijkcontainers deponeren. Dit is niet toegestaan. Er wordt bij constatering van dat feit door de milieu-inspecteurs proces-verbaal opgemaakt.

Waarom bedrijfsafvalstoffen niet in de wijkcontainers mogen Voor huishoudelijk afval wordt bij de burgers door de gemeente een afvalheffing gerekend. Bedrijven betalen die afvalheffing niet. Wanneer een bedrijf c.q. winkel toch bedrijfsafval in de wijkcontainer deponeert, wordt er meer afval afgevoerd en worden de kosten voor de burgers ten onrechte hoger.

Afvoer bedrijfsafvalstoffen
Alle bedrijven, kantoren, winkels en diensten zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoer van hun bedrijfsafvalstoffen. Wanneer een bedrijf dit goed regelt, krijgt het van zijn afvalinzamelaar formulieren als bewijs dat de afvalstoffen netjes afgevoerd zijn. Deze bewijsstukken zijn nodig wanneer een milieu-inspecteur bij een bedrijf er naar vraagt. Kunnen deze formulieren niet getoond worden, dan kan er proces-verbaal worden opgemaakt.

Informatie
Meer informatie over inzamelmogelijkheden voor bedrijfsafval kunt u verkrijgen bij de heer J. Mulder, telefoon 010-2848665.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie