Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws rond gemeenteraadsverkiezingen Leeuwarden 2002

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraadsverkiezingen 2002

U komt toch ook?

Stemcomputer Op woensdag 6 maart 2002 krijgt u als kiesgerechtigde inwoner van de gemeente Leeuwarden de mogelijkheid om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. U kunt uw stem uitbrengen in één van de 45 stembureaus in de gemeente. Wij hopen van harte dat u gebruik maakt van uw stemrecht en kiest voor de gemeenteraadsverkiezingen 2002.

Oproepingskaart

Op 19 februari 2002 ontvangt u uw persoonlijke oproepingskaart, het bewijs dat u stemgerechtigd bent. Ook staat op deze kaart uw stembureau vermeld. De kaart neemt u mee naar dit stembureau, wanneer u 6 maart gaat stemmen.

Kiezerspas

Loket Burgerzaken Wanneer het u slecht uitkomt om in het u toegewezen stembureau te gaan stemmen, dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas, die u voor vrijdag 1 maart 2002 bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Leeuwarden op kunt halen, kunt u in een ander stembureau in de gemeente terecht. Bij aanvraag van een kiezerspas levert u uw oproepingskaart in.

Volmacht

Bent u verhinderd om zelf te gaan stemmen op woensdag 6 maart 2002, dan kunt u iemand anders machtigen om uw stem uit te brengen. U kunt uw oproepingskaart omzetten in een volmacht door de achterkant volledig in te vullen en te voorzien van zowel uw eigen handtekening als die van de gemachtigde. Degene die u een volmacht geeft, moet wel in hetzelfde kiesdistrict als u wonen. Als kiezer mag u maximaal twee volmachten aannemen.

Stembureaus

stadskantoor Nieuwestad-zijde De stembureaus zijn op woensdag 6 maart 2002 van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. Dat is anderhalfuur langer dan de vorige keer. De inwoners van Hempens/Teerns stemmen dit jaar niet meer in het stembureau van Goutum, maar in het infocentrum van Zuiderburen. De afdeling Burgerzaken van de gemeente Leeuwarden is op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen 2002 gesloten.

Voor al u vragen over de gemeenteraadsverkiezingen 2002 kunt u bellen met de gemeente Leeuwarden op telefoonnummer (058) 233 89 88.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie