Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 06-02-2002

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-02-2002 2e Persbericht 6 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Zakkenrollen en Carnaval
Binnen de afdeling Binnenstad van de politie is met betrekking tot de aanpak van zakkenrollers is het navolgende afgesproken:

Het Bureau Stadswacht voert het hele jaar actie gericht tegen zakkenrollers. Deze taak varieert van het waarschuwen van het publiek tot het uitdelen van folders of ander reclamemateriaal.

De politie neemt de bestrijding van de overlast van zakkenrollers mee in haar surveillancetaak.

In de maand december en tijdens drukke festiviteiten zal door de politie een extra inspanning worden geleverd om het aantal slachtoffers van zakkenrollerij tot een minimum te beperken.

Als drukke festiviteit wordt onder andere aangemerkt de jaarlijkse carnavalsactiviteiten. Teneinde de carnavalsvierders er op attent te maken dat plaatsen waar veel publiek samenkomt interessante plekken zijn voor zakkenrollers, zullen de medewerkers van het Bureau Stadswacht en de politie van de afdeling Binnenstad een grote preventieve actie voeren.

Alle stadswachten en politieagenten, die met het toezicht van de carnavalsoptocht belast zijn, zullen aan de actie deelnemen. Voor en tijdens de carnavalsoptocht van Lampengat, van zaterdag 9 februari a.s. zullen stadswachten en politieagenten linnen tasjes uitdelen en flyers verspreiden. De tasjes zijn bedoeld om daarin waardevolle spullen op te bergen. Ze zijn voorzien van een koord zodat het tasje om de nek, onder de kleding, uit het zicht van de zakkenrollers kan worden weggestopt. Op de flyers staan de nodige waarschuwingen voor zakkenrollers en een aantal tips die kunnen helpen voorkomen dat een persoon het slachtoffer wordt van zakkenrollers.

Tijdens het carnaval van 2001 werden 13 aangiften gedaan van zakkenrollerij, waarvan 11 in de binnenstad van Eindhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie