Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleurrijk mozaïek naar NVA

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Kleurrijk mozaïek naar NVA

datum: 6 februari 2002

Op woensdag 13 februari overhandigt wethouder Ineke Geluk van Integratiebeleid een mozaïek van Dorette Giling aan de Stichting Nieuwkomers- en Vluchtelingenwerk Amersfoort. De overhandiging vindt plaats om 16.00 uur bij de NVA aan de Bloemendalse Binnenpoort 7, te Amersfoort.

Het mozaïek werd vervaardigd voor de tentoonstelling 'Amersfoort, Kleurrijke Stad', die in december 2001 in Museum Flehite te zien was. Deze tentoonstelling gaf een beeld van de vele activiteiten gedurende de 'campagne Amersfoort, Kleurrijke Stad', die de integratie tussen de verschillende culturele groepen in Amersfoort moest belichten en bevorderen.

Het mozaïek Van Dorette Giling speelde een rol tijdens de opening van de tentoonstelling. Genodigden lazen toen fragmenten voor uit 'Het tapijt van je ziel', verhalen van de Turkse journalist Mustafa Tatar, over nieuwkomers in Amersfoort. Het waren de verhalen van Tatar die de kunstenares inspireerden tot het maken van dit kunstwerk. Na afloop drukten sprekers en andere bezoekers van de tentoonstelling een steentje in het mozaïek.

De gemeente schenkt het mozaïek aan de NVA, omdat deze organisatie een belangrijke rol speelt bij de integratie van nieuwkomers en vluchtelingen. Tijdens de bijeenkomst op 13 februari krijgt het kunstwerk zijn definitieve plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie