Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidieregeling Alkmaar stimuleert toeristische activiteiten

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


06 februari 2002

Subsidieregeling stimuleert toeristische activiteiten

De gemeente Alkmaar wil de uitvoering van toeristische activiteiten door bedrijven en organisaties stimuleren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daartoe op dinsdag 5 februari de "Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten" vastgesteld. Via deze regeling kunnen organisaties en bedrijven aanspraak maken op subsidie voor toeristische projecten.

Activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie zijn activiteiten die aansluiten bij het toeristisch beleidsplan "Alkmaar à la carte". Ze moeten betrekking hebben op het verbeteren van het toeristische aanbod, het aanbrengen van meer samenhang in dat aanbod of het verbeteren van de promotie.

De Stadsvisie van de gemeente Alkmaar omschrijft toerisme als een "speerpunt waar een behoorlijke slag moet worden gemaakt". Alkmaar heeft met haar historische karakter, de ligging nabij de kust en de grote verscheidenheid aan winkels de mogelijkheden om op toeristisch gebied een grotere rol te spelen, maar tot op dit moment waren er onvoldoende concrete toeristische activiteiten.

De deelsubsidieregeling is een belangrijke stap in de daadwerkelijke uitvoering van toeristische projecten. Ondernemers en organisaties worden uitgenodigd hun plannen in te dienen. Voor het jaar 2002 is in totaal 68.067,00 beschikbaar.

De sluitingsdatum voor aanvragen is 1 augustus. Aanvragen worden echter op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Het is raadzaam om de subsidieregeling met voorwaarden vooraf op te vragen bij Anne Marie Dees van de afdeling Economische Zaken, telefoonnummer: 072-5488567.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie