Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fleet management in Scania stijl

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Beers Bedrijfsauto
Zoek soortgelijke berichten

Beers Bedrijfsauto

Fleet management in Scania stijl

---

06/02/2002

· Positiebepaling en routeplanning
· Communicatie en berichtenverzending
· Via het Internet werkende interface op kantoor Scania introduceert nu diverse aanvullingen op haar reeks fleet management producten. De apparatuur in de cabine (een handheld computer die op de CAN-bus is aangesloten) kan worden uitgebreid met diverse communicatiemodules die een veel grotere interactie tussen kantoor en de voertuigen en chauffeurs mogelijk maken. De via het Internet werkende gebruikersinterface op kantoor geeft toegang tot een serie nieuwe fleet management diensten. De nieuwe producten zullen vanaf het voorjaar 2002 geleidelijk beschikbaar komen.

Scania's fleet management benadering is gebaseerd op een open systeemarchitectuur, die veel ruimte voor uitbreiding biedt en tevens met systemen van derden te combineren is.

Scania's Fleet Analysis Systeem is nu uitgebreid met een reeks nieuwe modules die op verschillende manieren te combineren zijn, afhankelijk van de behoeften van de vervoerder. De belangrijkste componenten zijn het Fleet Management Portaal, de Vehicle Data Communicator en het Fleet Analysis Systeem versie 2. De systemen worden verkocht en volledig ondersteund als Scania accessoires vanaf september 2002.

Fleet Management Portaal - de nieuwe interface voor op kantoor De kantoorinterface voor Scania's Fleet Management Systeem werkt nu via het Internet, waardoor er wereldwijd 24 uur per dag toegang mogelijk is. De toegang is met een wachtwoord beveiligd zodat gebruikers uitsluitend over de eigen voertuiggegevens kunnen beschikken.

Het portaal levert positiegegevens voor elk voertuig van het wagenpark dat van de bijbehorende apparatuur is voorzien. De van de CAN-bus verkregen informatie kan op verschillende manieren worden verwerkt. Zo kan de informatie worden gesorteerd op groepen chauffeurs of voertuigen en kan het systeem verschillende soorten verslagen produceren.

De gebruikersinterface is heel simpel en kan aan de behoeften van de klant worden aangepast. De toegang tot de wagenparkgegevens wordt verkregen via de lokale websites van de Scania-importeurs. Aanvankelijk zullen er vijf talenversies leverbaar zijn (Nederlands, Engels, Frans, Duits en Zweeds).

Technisch gezien is voor de toegang tot het portaal alleen een PC met internet-aansluiting nodig. De beveiliging en back-up van de website worden door Scania verzorgd en alleen de gebruiker heeft toegang tot de gegevens.

Apparatuur in het voertuig
De basisuitvoering van het systeem in het voertuig is de Vehicle Data Communicator, die gegevens van het voertuig naar het portaal verzendt zonder dat hiervoor een handeling van de chauffeur nodig is. De positie van alle voertuigen van het wagenpark kan op kantoor worden gecontroleerd, hetgeen desgewenst ook voor geselecteerde gegevens van de CAN-bus van het voertuig geldt. De parameters die verzonden kunnen worden, zijn: aantal afgelegde kilometers, brandstofverbruik (totaal en stationair) en de draaitijd van de motor (totaal en stationair). De Vehicle Data Communicator is ontwikkeld voor een optimale interactie met de Trip Analyser.

Het meer geavanceerde on-board communicatiesysteem is het Fleet Analysis Systeem, dat gebaseerd is op een handheld computer (Casio Cassiopeia) die een groot aantal nieuwe functies biedt, inclusief communicatie en berichtenverzending via de Vehicle Data Communicator. De handheld computer fungeert als display en via touch screen kan de chauffeur verschillende opdrachten voor verschillende handelingen geven.

Het Fleet Analysis Systeem is ontwikkeld voor de registratie en vergelijking van gegevens over individuele voertuigen en chauffeurs. De verbruiks- en prestatiecijfers kunnen worden gebruikt om vast te stellen op welke gebieden er ruimte voor efficiency-verbetering is.


· TripAnalyser is de software voor de handheld computer, die gebruikt wordt voor de opslag, verwerking en weergave van de gegevens van de CAN-bus.

· Messaging maakt de communicatie tussen voertuig en kantoor door middel van tekstberichten mogelijk. Het systeem kan worden gebruikt om rij-instructies te geven. Een aantal vooraf geformuleerde berichten vergemakkelijkt de communicatie en vermindert de kans op misverstanden. Dankzij de Messaging-functie kunnen de telefoonkosten sterk dalen doordat de communicatie duidelijker en efficiënter verloopt. De berichten worden via het GSM-net verzonden (SMS).
· DriveTime houdt de rijtijd van de chauffeur bij, met inbegrip van zijn pauzes, stops, maaltijden, enz. De verschillende modi worden via toetsen op de touch screen geselecteerd. DriveTime fungeert op die manier als adviseur en herinnert de chauffeur aan zijn rij-uren en werkplanning.

· Moving map is standaard routeplanner software die de hoofdwegen in een bepaald gebied weergeeft. De gebruiker beslist welke geografische gebieden (inclusief stedenkaarten) hij voor een bepaalde vervoersopdracht wil downloaden.

· Phone is een in het voertuig geïntegreerd handsfree-telefoonsysteem met een adressen- en telefoonboek. De chauffeur krijgt hiertoe via de touch screen van de handheld computer gemakkelijk toegang.

· Alarm is een voor noodsituaties ontwikkelde functie die een waarschuwing naar het portaal verzendt bij activering van het alarmsysteem van het voertuig (Scania VPS). Tevens kan bij benadering de positie van het voertuig als tekstbericht worden doorgegeven en als SMS-bericht naar een bepaald telefoonnummer worden verzonden. Het alarmsysteem vergroot de veiligheid en beveiliging voor zowel de chauffeur als de vervoerder. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven een korting op de premie bij gebruik van dit systeem. Het Fleet Analysis Systeem versie 1, met de desktop-cradle als kantoorinterface, blijft gewoon leverbaar en de log files zijn compatibel met versie 2.

Voertuigparameters die via de CAN-bus in het voertuig beschikbaar zijn:


· Totale draaitijd (uren:minuten)

· Rijtijd, draaitijd PTO, stationairtijd (uren:minuten)
· Afstand (km)

· Rijsnelheid (km/uur) - actueel of gemiddeld
· Totaal brandstofverbruik (liter)
· Brandstofverbruik (l/100 km) - actueel of gemiddeld
· Brandstofsnelheid (l/uur) - actueel of gemiddeld
· Koelvloeistoftemperatuur (°C) - actueel of gemiddeld
· Oliedruk (bar) - actueel of gemiddeld (alleen sommige motoren)

· Toerental (omw/min) - actueel of gemiddeld
· Turbolaaddruk (bar) - actueel of gemiddeld
· Aantal keren remmen

· Aantal keren hard remmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...