Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brinkhorst geeft subsidie voor productie salmonella-vrij kippenvlees

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Brinkhorst geeft subsidie voor productie salmonella-vrij kippenvlees

6 februari 2002 - Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij wil de pluimvee-integratie Plukon Poultry bv (Friki) ondersteunen bij het tot stand brengen van een privaat georganiseerd garantiesysteem in de keten van veevoeder tot en met de slachterij. Opzet is het uitbannen van salmonella in de gehele pluimveevleesketen. Plukon zal met steun van het ministerie maatregelen nemen die vooruitlopen op toekomstig EU-beleid.
Dit experiment, met extra maatregelen om salmonellabesmetting te voorkomen en te bestrijden, zal scherper inzicht geven in de meest effectieve en bedrijfs-economisch verantwoorde wijze van salmonellabestrijding.

Plukon en haar ketenpartners zullen extra maatregelen treffen in het veevoer, het pluimvee-houderij- broederij- en het slachterijtraject. Die maatregelen gaan verder dan de bestaande regels op dit gebied, omdat ook aan het voer strengere eisen worden gesteld, een hogere hygiëne standaard wordt nagestreefd en er intensiever wordt gecontroleerd op het voorkomen van de salmonellabacterie.

De maatregelen zullen zich ook uitstrekken tot bedrijven in Duitsland.

Het ministerie is van plan bij te dragen in de kosten van deze bovenwettelijke maatregelen en ook in de kosten van de ontwikkeling van het privaat georganiseerd garantiesysteem en van praktijkonderzoek naar de meest doelmatige beheersmethoden. De subsidie moet nog worden goedgekeurd door de EU.
Het is de bedoeling dat het eerste gecontroleerd salmonella-vrije vleeskuikenvlees, eind april in de winkel ligt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie