Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 06-02-2002

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: 6-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Winkeldiefstal

UTRECHT- Op dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 30- jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De 30- jarige man had in een winkel aan de Adriaen van Ostadelaan diverse goederen in zijn tas gestopt en was daarmee langs de kassa gelopen zonder af te rekenen. Hierop werd hij aangesproken door het winkelpersoneel. De man zette de tas neer en liep snel de winkel uit. Op de Ferdinand Bolstraat werd hij aangehouden door burgers, waarna de politie werd gewaarschuwd. Op aanwijzing van een personeelslid van de winkel is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau, alwaar proces- verbaal werd opgemaakt.

Fietsen onder invloed

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag is een 34- jarige man uit Utrecht aangehouden voor fietsen onder invloed.

Om 00.50 uur kreeg de politie een melding van een fiets die in de struiken lag op de Gambiadreef. Ter plaatse zag de politie de 34- jarige man op de fiets stappen en wegrijden. Hij reageerde niet op herhaalde verzoeken van de politie om te stoppen. De politie achtervolgde de man en gaf hem wederom een stopteken. Uiteindelijk bleef hij staan. De man rook duidelijk naar alcohol, waarop de politie hem een blaastest heeft afgenomen. Hierop hield de politie hem aan voor fietsen onder invloed. Op het bureau bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 0,95%. Met een rijverbod van 3 uur en een boete is de man weggestuurd.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT- Op dinsdagavond slaagde de politie er, na een lange achtervolging, in een 19- jarige man uit Amersfoort aan te houden.

Om 19.30 uur zag de politie de 19- jarige man zonder verlichting rijden in de richting van het Europaplein. De politie attendeerde hem hierop middels lichtsignalen, maar hierna gaf de bestuurder gas en scheurde met hoge snelheid over het trottoir met gedoofde lichten in de richting van een benzinestation.

De politie zette de achtervolging in en ging via de Europalaan en het Anne Frankplein de Van Zeistweg op, waarbij een snelheid van 100 km/ uur bereikt werd. De auto bleek gestolen. Middels het Westplein reed de man over de busbaan richting Smakkelaarsveld, terwijl hij verschillende rode verkeerslichten negeerde. De verdachte reed onder de tunnel bij het Smakkelaarsveld door, waar hij door de snelheid de macht over het stuur verloor en over de stoep op de trambaan terecht kwam. De motor van de auto sloeg af, en de man vluchtte te voet het Smakkelaarsveld op. Hier werd hij direct aangehouden door de politie en afgevoerd naar het bureau voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie