Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 06-02-2002

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Enkele kilometers schuim

MIJDRECHT Op dinsdag 5 februari heeft het riool over een lengte van enkele kilometers vol gestaan met schuim.

Rond 16.40 uur werd door medewerkers van de Gemeentereiniging geconstateerd dat op de Industrieweg ter hoogte van de watertoren een grote hoeveelheid schuim op de weg lag. Hierdoor was het fietspad onbegaanbaar geworden. De schuim bleek afkomstig te zijn uit het riool. Het riool zat over enkele kilometers vol met schuim en dat was op de Industrieweg omhoog gekomen.

De Dienst Waterbeheer en Riolering werd in kennis gesteld. Een medewerker van die dienst waarschuwde op zijn beurt weer de Rioolwaterzuivering en de Milieudienst.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat er vermoedelijk door een bedrijf aan de Constructieweg zeep was geloosd. Medewerkers van het betreffende bedrijf gaven toe dat die ochtend verkeerd geproduceerd schoonmaakmiddel op het riool was geloosd. Het onderzoek wordt voortgezet en tegen het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwaar onder invloed tegen boom

BREUKELEN In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari is een man die onder invloed van alcohol verkeerde met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen.

Rond 00.45 uur reden twee mannen, 28 en 35 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, met een bestelauto over de Stinzenlaan, komende uit de richting van de Straatweg. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de auto in een bocht in de berm, kwam weer op de weg en botste vervolgens tegen een boom.

Aanvankelijk verklaarde de 35-jarige man te hebben gereden. Hij werd met een verbrijzelde rechterbovenarm per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht overgebracht en daar opgenomen. Uit getuigenverklaringen bleek dat de 28-jarige man de auto had bestuurd. Ook hij was naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht, maar hoefde niet te worden opgenomen. Uit de blaastest in het ziekenhuis bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,85 promille (755 ug/l), ruim 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie