Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Niet meer skaten op Grotiusplaats Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-05: Niet meer skaten op Grotiusplaats

Op voorstel van wethouder Wilbert Stolte heeft het College van B&W besloten een voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen voor het instellen van een skate- en skateboardverbod op de Grotiusplaats. Hiervoor moet een artikel in de APV worden opgenomen op grond waarvan B&W locaties kan aanwijzen waar een skate- en skateboardverbod geldt. Na een jaar wordt de invoering van het verbod geëvalueerd.

Schade
De Grotiusplaats is het gedeelte van de Clauslaan dat is omsloten door de Juliana van Stolberglaan, Prins Bernhardviaduct, Prins Willem Alexanderhof en de Theresiastraat.

De skaters en skateboarders veroorzaken hier veel schade aan de bestrating en het straatmeubilair. Ook zorgen zij voor hinder en gevaar voor de overige weggebruikers en de omgeving. Daarnaast is het college van mening dat er voldoende andere plekken in de stad zijn waar skaten wel goed mogelijk is.

Ter inzage
De commissie Leefbaarheid, Milieu en Scheveningen (LMS) behandelt het voorstel op 14 februari a.s. Daarna gaat het voorstel de inspraak in. Het voorstel ligt van 28 februari tot en met 27 maart 2002 ter inzage bij de stadsdeelkantoren en het Gemeentelijk Informatiecentrum.

5 februari 2002

last update: 6 februari 2002 ;pag.: 11091; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie