Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Redforest TV wint hoger beroep tegen KPN

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IDTV

Redforest TV wint hoger beroep tegen KPN

Diemen-Zuid, 6 februari 2002

Redforest TV wint hoger beroep tegen KPN
Het IdtV onderdeel RedForest TV B.V. is op 31 januari 2002 in hoger beroep door het gerechtshof Amsterdam in het gelijk gesteld in een rechtszaak, welke zij in maart 2001 had aangespannen tegen Koninklijke KPN N.V. en Planet Media Group N.V.

Achtergrond
Begin 2000 ontwikkelde RedForest een ITV concept, voor KPN / Planet Internet, onder de naam ' Yourplanet.TV', waar ook een grote serie dot-TV domeinnamen deel van uitmaakten. KPN, Planet Internet en RedForest werkten op dat moment samen, onder andere aan het eerste succesvolle Internet TV project: 'deHunt', dat volledig
eigendom is van RedForest.

KPN registreerde, na vertrouwelijke gesprekken tussen partijen, een deel van de voorgestelde namen behorende bij het concept van RedForest, zonder toestemming of medeweten van RedForest, als beneluxmerk en als domeinnamen in diverse cTLD's, waaronder
-.nl, en eiste in najaar 2000 plotseling, middels een kort geding, de
bij het concept behorende dot-TV domeinnamen op. Dit op basis van haar zeer recente merkregistraties.

Op 22 maart 2001 werd KPN N.V. en Planet Media Group N.V. door uitspraak van de arrondisementsrechtbank in het gelijk gesteld.

RedForest tekende hoger beroep aan bij het Gerechtshof Amsterdam, vanwege vermeend misbruik van haar intellectueel eigendom en onzakelijk handelen van de KPN binnen een samenwerking, alsook wegens inbreuk op haar eigen RedForest merkregistraties door KPN.

Op 31 januari 2002, heeft het Gerechtshof het eerdere vonnis van de Arrondisementsrechtbank nietig verklaard. Onzakelijk handelen van de KPN wordt vermoed, maar is niet bewezen. De KPN merkrechten worden echter niet erkend. RedForest is in het gelijk gesteld.

De KPN kan derhalve geen aanspraak maken op het eigendom van RedForest TV B.V; het 'YourPlanet.TV'-concept en de bijbehorende domeinnamen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie