Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder speelplaatsen in Capelle a/d IJssel, maar beter ingericht

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Minder speelplaatsen, maar beter ingericht

De gemeente is in juli 2001 per wijk begonnen met de uitwerking van het Speelruimtebeleidsplan. Bij deze uitwerking wordt op detail ingegaan op de nu aanwezige speelvoorzieningen. Dit was en is nodig om inzicht te krijgen in welke speelplaatsen er zijn, hoe ze ingericht zijn en welke kinderen of jongeren er gebruik van maken. De gemeente wil een aantal van deze plekken samenvoegen, waardoor we kunnen zorgen voor betere, leukere en goed bereikbare speelplaatsen die bovendien zijn aangepast op de kinderen die ze bezoeken. Voor de uitwerking van het plan telde de gemeente 277 speelplaatsen. Het is de bedoeling dat de gemeente na uitvoering van het plan nog 255 speelplaatsen telt. Op plaatsen waar de speeltoestellen verdwijnen blijft de ruimte wel aangemerkt als speelplaats. Op deze manier is het mogelijk om in de toekomst eventueel weer toestellen te plaatsen, wanneer hier behoefte aan is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer in die buurt weer veel jonge gezinnen komen wonen.

Bewoners denken mee over speelplaatsen
Bij de uitwerking zijn in alle wijken ook de bewoners betrokken. Tenslotte weten die het beste of er gebruik gemaakt wordt van de speelplaats bij hen in de buurt. Samen met de gemeente kijken de bewoners naar de inrichting van de plekken en welke kinderen ze bezoeken. Aan de hand van die inventarisatie wordt bekeken of een speelplaats kan worden opgeheven, uitgebreid of moet worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen die er komen.

Meebeslissen over de toekomst van de speelplaatsen in Oostgaarde? Voor de inrichting van de speelplaatsen in de wijk Oostgaarde is de gemeente nog op zoek naar bewoners die willen meekijken en meedenken. Een werkgroep zal ongeveer een uur per twee weken bij elkaar komen in de wijk om speelplaatsen te bezoeken en te bespreken. Wilt u meewerken aan betere speelplaatsen in Oostgaarde? Of heeft u misschien ideeën en suggesties voor het verbeteren van deze speelplaatsen? U kunt zich aanmelden en/of uw ideeën en suggesties kenbaar maken via e-mail:
(a.hoppezak@capelleaandenijssel.nl)

of via de post:
Gemeente Capelle aan den IJssel
t.a.v. mw. A. Hoppezak
Antwoordnummer 2
2900 VB Capelle aan den IJssel
(een postzegel is niet nodig)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie