Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 06-02-2002

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-02-2002 4e Persbericht 6 februari 2002

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in Eindhoven in de Margrietstraat een grijze Opel Kadett met het kenteken PP-31-PD gestolen.

Breugel: Omleiding elektriciteit leidt tot gevaarlijke situatie Woensdagmiddag rond 13.00 uur is bij een woning aan het Cerespad de meterkast in beslaggenomen en de stroom afgesloten. De 37-jarige bewoner had illegaal een elektrische omleiding in elkaar geknutseld om zo een hennepkwekerij van stroom te voorzien. De hennepkwekerij, die in een slaapkamer ondergebracht was, had de bewoner nog voor de komst van de politie afgebroken. De politie trof enkel in de badkamer van de woning restanten en wortels van hennepplanten aan. De bedrading voor de elektriciteit ( 380 volt) was zodanig gemaakt dat er een gevaarlijke situatie in de woning was ontstaan. Het energiebedrijf demonteerde direct de meterkast en sloot de stroomvoorziening voor de woning af. De bewoner had al eerder, in de zomer van 2000, in een woning aan de Crocusstraat brand veroorzaakt. Ook hier ging het om een elektriciteitsvoorziening van een hennepkwekerij. De woning liep toen flinke brandschade op. De politie maakt tegen de bewoner proces-verbaal op vanwege diefstal van stroom.

Gerwen: Inbraak woning
Woensdagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur is ingebroken in een woning aan het Moorven in Gerwen. De daders sloegen een ruitje van de achterdeur stuk en konden de deur openen met een sleutel die aan de binnenkant op het slot stak. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een tv, een stereo-installatie, een laptop, sieraden en enkele honderden euros.

Helmond: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag tussen 13.00 en 14.45 uur is in Helmond op de Deltaweg een bromfietscontrole gehouden. De politie controleerde 22 bromfietsen. Elf bestuurders gingen op de bon, omdat hun brommer een te hoog vermogen had ( opgevoerd) en twee bromfietser kregen een bekeuring, omdat ze geen bromfietscertificaat hadden.

Helmond:Verkeersongeval
Een 48-jarige Helmonder is woensdagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Engelseweg. Een 19-jarige automobilist wilde links af slaan om bij een bedrijf de oprit op te rijden. Hij verleende eerst voorrang aan twee fietsers op het fietspad. De automobilist zag echter niet dat uit tegengestelde richting de 48-jarige fietser naderde. De fietser is met hoofdletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur heeft de politie op de Europalaan in Veldhoven een snelheidscontrole uitgevoerd. De politie controleerde 717 voertuigen en daarvan reden er 84 te snel. De hoogste snelheid was 80 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Mierlo: Diefstal met geweld
Woensdagmiddag rond 13.45 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op de bewoonster van een woning aan de Fazantlaan in Mierlo. Het 42-jarige slachtoffer maakte de voordeur open nadat werd aangebeld. Direct nadat het slachtoffer de deur had geopend liep de man naar binnen en duwde de vrouw de gang in. Toen de vrouw met haar armen wilde afweren stak de dader haar met een stanleymes in haar handpalm. De overvaller eiste de autosleutels van de buiten geparkeerde auto en geld. De vrouw had slechts tien euro in huis en nadat ze de tien euro en de sleutels van haar auto gegeven had vertrok de overvaller met de auto van de vrouw. De auto betreft een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken XR-ST-93. Het slachtoffer liep een lichte snijwond op aan haar hand. Ambulancepersoneel heeft de wond verzorgd. De dader is ongeveer 20 jaar oud en is ongeveer 1.78 meter groot. Hij had een gezet postuur met een buikje.Hij had kort donker blond tot donker stekel haar. Hij droeg een lichtgrijze coltrui, een donkere broek en sportschoenen. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Geldrop Mierlo Nuenen tel. 0900 8844.

Deurne: Schennispleger
Een meisje van 13 uit Deurne is woensdagmiddag rond 15.00 uur op de Liesselseweg lastig gevallen door een schennispleger. Een jongen stond naast de weg ter hoogte van bushalte Freekwijk en liet het meisje zijn geslachtsdeel zien.

Eindhoven: Politie maakt einde aan gijzeling van twee vrouwen De politie heeft woensdagmiddag rond 15.40 uur op het Stationsplein in Eindhoven een einde gemaakt aan een gijzeling van twee vrouwen. Twee Eindhovense vrouwen, 18 en 22 jaar oud, werden in Eindhoven in een woning tegen hun wil vastgehouden door twee mannen.

De politie kreeg rond 11.30 uur een telefoontje van een familielid van een van de twee slachtoffers. Daarin werd verteld dat er twee vrouwen tegen hun wil werden vastgehouden in een pand in Eindhoven. Aan de hand van de beschrijving van het pand wist de politie de locatie vast te stellen. Terwijl het pand geobserveerd werd zagen agenten dat rond 15.40 uur twee mannen met twee vrouwen in een auto stapten en wegreden. Op een parkeerplaats van het Stationsplein konden de agenten ingrijpen en werden de twee verdachten, een 21-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Helmonder aangehouden. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten. De slachtoffers zijn opgevangen en een recherche bijstandsteam van 15 rechercheurs is bezig met onderzoek naar de achtergronden en motieven van de daders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie