Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stern Groep besteedt exploitatie benzinestations uit

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

6 februari 2002, Amsterdam

Stern Groep besteedt exploitatie benzinestations uit

Stern Groep N.V., een beursgenoteerde automotive groep, heeft de activiteiten op het gebied van de exploitatie van benzinestations geoptimaliseerd. Met drie verschillende partijen is overeenstemming bereikt over verkoop (14) en verhuur (4) van in totaal achttien benzinestations. Daarmee is de exploitatie van alle niet dealer gebonden benzinestations van de Groep geheel uitbesteed. Deze maatregelen leiden direct tot een verbetering van het rendement van de brandstofactiviteiten van Stern Groep.

Verkoop aan drie partijen
Stern Groep heeft overeenstemming bereikt met Argos Groep B.V., Shell Nederland Verkoop-maatschappij B.V. en Lansingh Exploitatie B.V.. Argos Groep B.V. neemt vier benzinestations over, waarvan twee in Gorinchem, één in Rotterdam en één in Coevorden. Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. neemt één station in Maasbree over. Ook is het exploitatierecht van drie stations, die door Stern Groep van Shell werden gehuurd, aan Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. teruggegeven tegen ontvangst van een beëindigingsvergoeding. Lansingh Exploitatie B.V. neemt zes benzinestations over en zal ook vier stations van Stern Groep huren. De transacties worden afgewikkeld op 1 maart a.s.

Strategie
Directievoorzitter Henk van der Kwast: In het Prospectus van november 2001, dat werd uitgegeven in het kader van de in december 2001 succesvol afgeronde aandelenemissie, hebben wij reeds aangegeven onze positie in dit marktsegment te willen optimaliseren. De nu aangekondigde transacties sluiten goed aan op onze analyse dat het rendement van de zelfgeëxploiteerde stations onder het groepsgemiddelde ligt, terwijl de verhuurde stations bovengemiddeld renderen. We blijven actief in dit segment, want het leveren van brandstof is een vast onderdeel van ons pakket van dienstverlening op automotive gebied. Na realisatie van de nu aangekondigde transacties heeft Stern Groep nog 10 verhuurde benzinestations in bezit, alsmede 2 dealergebonden benzineverkooppunten.

Verbeterde solvabiliteit en boekwinst
Door de transacties wordt ruim 8 miljoen aan middelen vrijgemaakt, terwijl een boekwinst wordt gerealiseerd van ruim 1 miljoen. Hierdoor vermindert het balanstotaal met circa 8 miljoen en verbetert de solvabiliteit. De winst per aandeel wordt direct positief beïnvloed.

De omzet van Stern Groep zal als gevolg van deze transacties afnemen met circa 60 miljoen (10%). Het personeel dat betrokken is bij de exploitatie van de niet dealergebonden benzinestations (circa 100 personen) komt in dienst bij de genoemde partijen.

Profiel Stern Groep N.V.
Stern Groep is één van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op de Randstad en Noord-Holland, met Amsterdam als basis. Stern Groep realiseert een omzet van circa 600 miljoen op jaarbasis met 1.500 werknemers. De aandelen Stern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd.

Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van autobedrijven, de verhuur van benzinestations en de levering van autodiensten. De autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen meerdere topmerken, waaronder Mercedes-Benz, Chrysler, Opel/General Motors, Ford, Land Rover, Volvo, Renault en VW/Audi. Stern Groep verhuurt 10 benzinestations in de Randstad met de merken Shell en BP. Daarnaast exploiteert Stern Groep 2 dealergebonden benzinestations.Met de autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel, dealerlease, wagenparkbeheer en het inbouwen van complete bedrijfswageninrichtingen op maat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie