Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verplaatsing speeltuin Zevenbergschen Hoek

Datum nieuwsfeit: 06-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Moerdijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Moerdijk


142.940,77 VOOR VERPLAATSING SPEELTUIN ZEVENBERGSCHEN HOEK

Het college van Moerdijk heeft besloten een bedrag van 142.940,77 ( 315.000,00) beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van de speeltuin in Zevenbergschen Hoek. De vergoeding is in overleg met de Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergen vastgesteld op basis van de vervangingswaarde van de huidige speeltuin.

De speeltuin verhuist vanwege de aanleg van de HSL naar de hoek Bloemendaalse Zeedijk/de Vlijt. De gemeente maakt de nieuwe locatie bouwklaar en zorgt voor de drainage. De stichting zorgt vervolgens voor de inrichting van de nieuwe speeltuin.

Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergen wil fondsen aanspreken om de kwaliteit van nieuwe speeltuin te vergroten. Deze fondsen vragen echter een sluitende exploitatiebegroting van de stichting. En die is er nu niet. Dit komt onder andere omdat de gemeentelijke subsidie geen rekening houdt met de afschrijving op speeltoestellen. Het speelruimtebeleid van Moerdijk is gericht op kleine openbare speelvoorzieningen dichtbij huis. De verantwoordelijkheid voor de instandhouding van centrale speeltuinen past daar niet in. Wel wil de gemeente in de totale kosten blijven bijdragen. Het college heeft daarom besloten de subsidie voor de Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergen te handhaven op
816,80 (1.800,00) per jaar.

Laatst gewijzigd 6 februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie