Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 07-02-2002

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: district Noord 7-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Inrijden op de politie bij verkeerscontrole
Woensdag zijn er weer verkeerscontroles gehouden rond Emmeloord. Op de Espelerweg werd een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. De overtreders werden direct staande gehouden en verbaliseerd. Een 46-jarige automobilist uit Ens wilde niet wachten tot de bekeuring was uitgeschreven. Hij reed weg en reed in op twee medewerkers van de politie, die net op tijd konden wegspringen. De verdachte heeft zich later aan het politiebureau gemeld. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Urkerweg en de Nagelerweg werden de snelheidscontroles met de radarauto gehouden. Op de Nagelerweg gingen twintig automobilisten in de fout. De topper reed 93 waar 50 is toegestaan.

Ook in Dronten werd woensdag een snelheidscontrole gehouden. Op De Noord werden in 135 minuten tijd maar liefst 160 overtredingen geconstateerd. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd.

Aanhouding voor zware mishandeling
LUTTELGEEST De politie hield woensdagavond een 59-jarige inwoner van Luttelgeest aan voor zware mishandeling. Agenten kregen een melding van een vechtpartij op de Zonnebloemstraat. Ter plaatse zagen de agenten een aantal mensen waarvan een gewond, midden op straat. Het slachtoffer, een 40-jarige man uit Luttelgeest, die met zijn hond buiten was, verklaarde dat de voor hem bekende 59-jarige met zijn hond langskwam. De 59-jarige begon met het mishandelen van de 40-jarige. Vermoedelijke aanleiding hiervoor waren de honden. Het slachtoffer is met gezichtsletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De politie hield de 59-jarige aan die voor nader verhoor ingesloten werd op het politiebureau. Proces-verbaal wordt tegen deze verdachte opgemaakt.

Aanrijding
LELYSTAD Op de Houtribdreef vond woensdagmiddag een aanrijding plaats. Een 54-jarige automobiliste uit Lelystad reed op het Karveel en wilde linksaf. Zij kwam in botsing met een 19-jarige Lelystedeling die met zijn auto op de Houtribdreef vanaf de Stationsdreef reed. Volgens getuigen reed de 19-jarige met hoge snelheid. De twee kwamen met elkaar in botsing waardoor de auto van de 54-jarige vrouw over de kop sloeg en tegen een boom in de middenberm tot stilstand kwam. De vrouw is ter plaatse door GGD-personeel behandeld. De 19-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Beide autos zijn total loss weggesleept door een bergingsbedrijf. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Auto-inbraken
URK Bij de politie is aangifte gedaan van verschillende auto-inbraken. Het gaat om inbraken op de Noorderpalen, de Holkenkamp (3) en het Achterland. Daarbij is onder andere geluidsapparatuur weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Brand
LELYSTAD Woensdagochtend was er in een zolder bij een woning op de Punter brand. De brandweer bluste de brand. Een van de bewoners was al uit het pand en de politie haalde een andere bewoner (49-jarige Lelystedeling) uit de woning. GGD-personeel onderzocht beide bewoners ter plaatse. De 49-jarige is per GGD-ambulance ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De schade van de zolder en de oorzaak van de brand zijn nog niet bekend. De technische recherche heeft een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie