Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.45 uur

Mannen stelen post

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze post hadden gestolen.

Getuigen zagen omstreeks 16.15 uur dat twee mannen een postbus aan de Nieuwegracht aan het openbreken waren en waarschuwde de politie. Bij het zien van de politie renden de mannen hard weg. Na een korte achtervolging kon een 19-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden.

Op het Domplein kon een eveneens 19-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden na autokraak

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden vier mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto.

Een getuige zag omstreeks 15.00 uur dat vier inzittenden van een personenauto bij een auto stonden die stond geparkeerd aan de Kanaalweg. Hij zag vervolgens dat de mannen aan het slot van de auto rommelde en de auto ingingen.

De politie werd gewaarschuwd en kon de mannen in de omgeving aanhouden. In de auto werd een laptop aangetroffen die afkomstig was uit de geparkeerde auto. De mannen, in de leeftijd van 24 en 26 jaar afkomstig uit Polen, werden ingesloten voor verhoor.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een woning.

Omstreeks 15.00 uur zag een getuige dat twee mannen, in de leeftijd van 16 en 18 jaar afkomstig uit Utrecht, zich verdacht gedroegen bij een woning gelegen aan de Jan Ligthartstraat. De getuige bleef de mannen in de gaten houden en zag vervolgens dat de 16-jarige jongen een ruit intrapte van de woning en vervolgens naar binnen ging.

De politie werd gewaarschuwd en trof de mannen aan bij de woning. Ze werden beiden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De woning was doorzocht door de inbreker maar voor zover bekend werd er niets weggenomen.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd omstreeks 14.15 uur een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto.

De politie kreeg en melding dat drie jongens in een auto hadden ingebroken die stond geparkeerd aan de JM de Muinck Keizerlaan. De politie kreeg een goed signalement door een na een korte zoektocht werd het trio aangehouden.

De jongens, allen in de leeftijd van 15 jaar, werden aangehouden. Uit onderzoek werd duidelijk dat een van de jongens de inbraak daadwerkelijk zou hebben gepleegd. Bij hem werden ook verschillende goederen aangetroffen welke afkomstig waren uit de auto. De twee andere jongens werden vrijgelaten en de autokraker werd ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd van 13.15 tot 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Potterstraat. Bij deze controle werden 37 bekeuringen uitgeschreven ter zake: negeren van een geslotenverklaring aan het Vredenburg/Potterstraat en het rijden over de busbaan.

Rijden op gestolen motorfiets
UTRECHT- Op woensdagochtend omstreeks 00.30 uur zagen agenten een 16-jarige jongen rijden op de Orinocodreef op een motorfiets zonder helm op. De agenten wilden de jongeman controleren maar hij reed door. Zijn stuurmanskunsten waren ver beneden de peil en de agenten zagen hem al slingerend zijn weg vervolgen. Op een gegeven moment viel de jongen van de motor af op en rende weg over de Acopulcodreef.

Na een korte sprint van de agenten kon de jongen worden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de motor van diefstal afkomstig was.

Bromfietser had nog wat openstaan
UTRECHT- Op woensdagavond werd een 23-jarige bromfietser uit Utrecht gecontroleerd op de Kroonstraat. Onderzoek wees uit dat de man nog verschillende niet betaalde boetes had uitstaan. Het ging hier om drie oude boetes met een totaalwaarde van 2258 Euro. Op korte termijn kon de man niet regelen dat dit bedrag werd betaald waarop hij werd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie