Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 07-02-2002

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 9.30 uur

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Een 49-jarige vrouw uit Amersfoort is woensdagmorgen rond 8.30 uur gewond geraakt aan haar hoofd nadat zij met haar fiets ten val was gekomen. De vrouw fietste over de kruising Leusderweg met de Edisonstraat toen zij door onbekende oorzaak ten val kwam.

Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar haar verwondingen mee bleken te vallen. Na behandeling kon zij naar huis.

Verkeerscontroles

EEMLAND ZUID Op verschillende plaatsen in het district heeft de politie woensdag verkeerscontroles gehouden. Op de Zeisterweg in Woudenberg heeft de politie woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur gecontroleerd op snelheid. De snelheid van 541 voertuigen werd gemeten. Van hen reden er 246 te snel. Een overtreder reed 78 km per uur, waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Op de Heiligenbergerweg in Amersfoort is woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het overschrijden van de constructiesnelheid, het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Aanrijding tussen drie autos met letsel

AMERSFOORT Op de Stadsring zijn woensdagmiddag 14.45 uur drie automobilisten betrokken geraakt bij een aanrijding. Een 34-jarige man uit Amersfoort reed over de Stadsring, komende uit de richting van de Amsterdamseweg.

Bij de verkeerslichten op de kruising Stadsring-Utrechtseweg had hij te laat in de gaten dat de autos voor hem stilstonden en botste achterop de auto van een eveneens 34-jarige man uit Hoogland. Die botste vervolgens weer op zijn voorganger, een auto met daarin een 23-jarige vrouw uit Amersfoort.

De man uit Hoogland en de vrouw werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding winkeldievegge

AMERSFOORT Een 31-jarige vrouw uit Amersfoort is woensdagmiddag rond 17.00 uur betrapt op winkeldiefstal. De vrouw liep in een winkel aan het Pieter Stastokerf en nam diverse goederen mee.

Vervolgens liep zij zonder te betalen de winkel uit, maar toen zij de alarmpoortjes passeerde, gingen deze af. Zij werd vervolgens door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Brandstichting
AMERSFOORT In de nacht van woensdag op donderdag zijn de banden van twee autos in brand gestoken. Rond 01.15 uur kwam er een melding dat een auto op de Rembrandtstraat in brand stond. Het ging waarschijnlijk om brandstichting. Een eerste onderzoek in de omgeving leverde niets op.

Rond 04.20 uur kwam er wederom een melding dat een auto die in brand stond, dit maal op de Marconistraat. In beide gevallen waren de autobanden in brand gestoken.

De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie