Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijnsburg ondertekent convenant Valkenburg 2010 08-02-2002

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Wassenaar

Rijnsburg ondertekent convenant Valkenburg 2010 08-02-2002

Valkenburg 2010 Op donderdag 7 februari 2002 werd - door het ondertekenen van het convenant Valkenburg 2010 - de deelname van de gemeente Rijnsburg aan het intergemeentelijke samenwerkingsverband Valkenburg 2010 een feit. In het convenant, dat in mei 2000 is vastgesteld door de drie gemeenteraden van Katwijk, Valkenburg en Wassenaar, is de gezamenlijke visie van de gemeenten vastgelegd over het Marinevliegkamp Valkenburg.

De ontwikkelingen op het vliegveld Valkenburg zijn voor de naastgelegen buurgemeente Rijnsburg van zeer groot belang. Door ondertekening van het convenant Valkenburg 2010 spreekt Rijnsburg zich net als Katwijk, Valkenburg en Wassenaar, uit vóór behoud van Marinevliegkamp Valkenburg.

Echter wanneer het vliegveld onverhoopt zal worden bebouwd is het voor Rijnsburg van groot belang dat zij in de ontwikkeling hiervan zelf participeert. Evenals de andere gemeenten is Rijnsburg van mening dat in dat geval de regie in één hand dient te worden gehouden, namelijk van die gemeenten, die in Valkenburg 2010 participeren.

De gemeenten Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg en Wassenaar zijn samen goed voor zon 85.000 inwoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie