Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk beroep tegen uitspraak over ontslag ex-burgemeester van Mid..

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Mogelijk beroep tegen uitspraak over ontslag ex-burgemeester van Middelburg

7 februari 2002

Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) overweegt beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechtbank in Middelburg over het ontslag van de voormalig burgemeester van Middelburg Spar van der Hoek. Daartoe bestudeert het ministerie nu de uitspraak.

De rechtbank vernietigde de beslissing van de minister op het bezwaarschrift van de heer Spar van der Hoek. De rechtbank oordeelde dat het ontslag niet verleend had mogen worden voordat er een afvloeiingsregeling bovenop het reguliere wachtgeld tussen de gemeente Middelburg en de heer Spar van der Hoek overeen was gekomen. De gemeente en de toenmalig burgemeester zijn het over zon afvloeiingsregeling - voor rekening van de gemeente - niet eens geworden.

De rechtbank wees erop dat ook de minister voor rekening van het rijk een afvloeiingsregeling kan treffen. Omdat de minister het onaanvaardbaar vindt dat de kosten van een geschil tussen een gemeente en een burgemeester voor rekening van het rijk komen, overweegt hij nu in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Met de uitspraak van de rechtbank is het ontslag zelf niet teruggedraaid. De gemeente Middelburg heeft nu dus geen twee burgemeesters.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie