Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling "International Young Art 2002" bij Sotheby's

SOTHEBY'S
Press Release

"INTERNATIONAL YOUNG ART 2002"

7 - 14 februari in Amsterdam, Sotheby's Amsterdam

Van 7 t/m 14 februari organiseert Sotheby's Amsterdam een bijzondere tentoonstelling en veiling van hedendaagse kunst, gemaakt door een aantal jonge kunstenaars die afkomstig zijn uit de gehele wereld.

De tentoonstelling en veiling International Young Art 2002 in Amsterdam bestaat uit 71 werken door 38 kunstenaars uit 16 verschillende landen waaronder Nederland, Oostenrijk, China, El Salvador, Engeland, Estland, Oostenrijk, Israël, Japan, Moldavië, Polen, Roemenië, Rusland, Zuid Korea en de Verenigde Staten.

Bij de hoogtepunten bevinden zich organische sculpturen van de Nederlandse kunstenares Sibyl Heijnen, een uitstekende selectie werken van verschillende Koreaanse kunstenaars waarbij foto's van Kyungwoo Chun en superrealistisch beeld van Myoung-jo Jeong, de surrealistische, geestige fotografie van de Française Anne-Catherine Becker-Echivard, opvallende en kleurrijke iconografieën van de Rus Andrey Bartenev en aparte creaties van tule en plastic van de Russische tweeling Maria en Natalia Pechatnikov.

Sibyl Heijnen
De zeer succesvolle Nederlandse kunstenares Sibyl Heijnen verwerkt soepele materialen zoals rubber, katoen en mousseline tot schijnbaar onbuigzame, zware sculpturen. Heijnen's kleurgebruik geeft humor en schoonheid aan haar werken Zij heeft reeds geëxposeerd in Holland, Japan, Polen, België, Duitsland, Slowakije en de Verenigde Staten. In Amsterdam is onder meer Heijnen's werk Black and White, te zien, uitgevoerd in rubber en aluminiumschijfjes.

Shane Murray & Mark Hohlstein
Deze twee kunstenaars, afkomstig uit respectievelijk. Ierland en Amerika, werken sinds 1994 samen. Door middel van. talloze tijdschrift knipsels creëren zij monolithische portretten, die voornamelijk zijn ontleend aan de popcultuur. De beelden tonen een sterke eenheid in kleur, lijnenspel en vorm en worden vervolgens gemanipuleerd, wat het monumentale effect versterkt

Kyungwoo Chun
De in Korea geboren Chun, opgeleid en woonachtig in Duitsland, weet in fotografische portretten de ziel van zijn modellen naar voren te brengen. Hij speelt met het gezegde dat de camera nooit liegt. Door het gebruik van een lange sluitertijd van soms wel 30 minuten lijkt hij zelfs de adem van het model vast te leggen. Duidelijke gezichtskenmerken vervagen, waardoor uiteindelijk het aura van de geportretteerde in de foto onthuld wordt.

Anne-Catherine Becker-Echivard
De Franse Anne-Catherine Becker-Echivard groeide op in Berlijn waar zij Aardrijkskunde en Rechten studeerde. Terug in Parijs volgde zij een opleiding aan de Ecole de Photographie. In haar werk reconstrueert ze beelden uit het dagelijks leven, waarin mensen vervangen zijn door (dode) vissen. De vissen worden als poppen aangekleed en afgebeeld als in menselijke posen, lachend, etend of drinkend. Het resultaat is surrealistisch en absurd, wat nog versterkt wordt door het gegeven dat de vissen geheel op hun gemak lijken in de kunstmatige omgeving.

Malgorzata Kosiec
Malgorzata Kosiec, geboren in het Poolse Lodz, voltooide in 2000 haar opleiding aan de Lodz Academie van Schone Kunsten. Zij heeft een eigen galerie opgezet waarin zij ook als grafisch ontwerper actief is. Haar werk richt zich vooral of de menselijke figuur, die zij brutaalweg over het gehele oppervlakte van het doek afbeeldt en vervolgens met expressieve penseelstreken bijna abstract maakt.

Natan Elkanowich
Elkanovich, geboren in Moldavië en nu wonend in Israël, volgde een opleiding als modeontwerper en is momenteel werkzaam als ontwerper van televisiekostuums. Met behulp van innovatieve technieken, combineert hij siliconen en traditionele verfpigmenten en voorziet zijn werken zo van fascinerende oppervlakken.

De tentoonstelling "International Young Art 2002" is te zien van 7 t/m 13 februari,
dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur. Toegang is vrij

De veiling vindt plaats op donderdag 14 februari - Valentijnsdag - om 20.00 uur

Adres Sotheby's Amsterdam, De Boelelaan 30, Amsterdam, tel. 020 550 2200.

Aan de redactie: Beeldmateriaal is beschikbaar en kan u per e-mail worden toegestuurd

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff

Press & Marketing

T: * 31 (0)20 550 2205
F: * 31 (0)20 550 2310
E: diana.ridderikhoff@sothebys.com
Sotheby's, De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie