Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duisenberg treedt in 2003 terug als president Europese Centrale Bank

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Central Bank
Zoek soortgelijke berichten

European Central Bank

PERSBERICHT VAN DE ECB

PRESIDENTSCHAP VAN DE EUROPESE CENTRALE BANK

7 februari 2002

Dr. Willem F. Duisenberg, President van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft besloten terug te treden als President van de ECB op 9 juli 2003, de dag van zijn achtenzestigste verjaardag. De heer Duisenberg heeft gisteren J. M. Aznar López, in zijn hoedanigheid van Voorzitter van de Europese Raad, en R. de Rato y Figaredo, in zijn hoedanigheid van Voorzitter van de Ecofin-Raad, schriftelijk op de hoogte gebracht van zijn besluit. Tevens heeft de heer Duisenberg de leden van de drie besluitvormende organen van de ECB, de Directie, de Raad van Bestuur en de Algemene Raad, mondeling op de hoogte gesteld.

De beslissing van de heer Duisenberg dient te worden gezien tegen de achtergrond van zijn, ter gelegenheid van de vergadering van de Europese Raad op 2 en 3 mei 1998, afgelegde verklaring dat hij vanwege zijn leeftijd niet de volledige termijn van acht jaar als President van de ECB, welke termijn op 1 juni 1998 inging, wenste te vervullen.


* * *

Europese Centrale Bank
Afdeling Pers en Informatie
Kaiserstrasse 29, D-60311 Frankfurt am Main
Tel.: +49 69 1344 7455, Fax: +49 69 1344 7404
Internet: www.ecb.int
Reproductie is toegestaan op voorwaarde dat de bron wordt vermeld.
---

ECB - European Central Bank

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie