Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PCM Algemene boeken gaat samenwerken met Van Ditmar

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Ingezonden persbericht


Gilze/Utrecht, 7 februari 2002

PCM Algemene boeken gaat samenwerken met Van Ditmar.

Van Ditmar (onderdeel van Audax) heeft een akkoord bereikt met PCM Algemene boeken over een komende samenwerking. Volgens dit akkoord gaat Van Ditmar de distributie, verkoop en marketing van de pockets van PCM verzorgen. Bekende pocketmerken van de PCM uitgeverijen zijn onder andere Zwarte Beertjes en Ooievaar.

In de nieuwe constructie wordt de distributie en opslag van de pockets verzorgd door Media Logistics (tevens onderdeel van Audax). De totale voorraad van de pockets zal in Gilze komen te liggen.

Met de komst van de Nederlandse pockets van PCM zal de omzet van Van Ditmar worden verdubbeld. Verwacht wordt dat Van Ditmar de verkoop, marketing en logistiek binnen het boekenkanaal in Nederland en België op een hoger plan zal gaan brengen.

Mai Spijkers, directievoorzitter PCM Algemene Boeken is opgetogen: 'Door deze bundeling van krachten verwachten wij groei te kunnen realiseren in de krimpende pocketmarkt. Voor PCM zal dit niet alleen groei in volume betekenen, maar ook qua rendement. Daarnaast ben ik blij dat we de pocketmarkt hiermee een nieuwe impuls kunnen geven. De betekenis van pockets voor het lezen in Nederland valt niet te onderschatten. Pockets maken heel veel prachtige en belangrijke boeken toegankelijk voor de lezer met de wat kleinere beurs.'

De Voorzitter van de Hoofddirectie van Audax, Carel Bikkers, zegt zeer blij te zijn met het gesloten akkoord: 'Deze samenwerking past geheel binnen de strategie van het vergroten van het distributievolume van Audax. Zeker de combinatie van de marketing/verkoop kwaliteiten van Van Ditmar met de logistieke slagkracht van Media Logistics zal zeer positief gaan werken voor de pockets van PCM.'

Binnen PCM wordt per 1 april van dit jaar Renée Swaalf verantwoordelijk voor het Pockethuis. Zij is op dit moment nog uitgever non-fictie bij Uitgeverij Het Spectrum, eveneens onderdeel van PCM Algemene Boeken. Daarvoor was zij werkzaam als uitgever/inkoper bij ECI, onderdeel van Bertelsmann.

Gestreefd wordt naar een ingangsdatum voor de samenwerking van 1 mei 2002.

(einde persbericht)

Voor meer informatie:

Marieke Niezen
Van Ditmar Marketing & Promotie
Telefoon: 020-5979509 /650
Fax: 020-5979537
E-mail: m.niezen@vanditmar.audax.nl

Hans-Peter van Tilburg
Audax Communicatie
Telefoon: 0161-457221
Fax: 0161-451761
Mobiel: 06-51377033
Email: hp.v.tilburg@audax.nl

Renée Swaalf
PCM Coördinator Pockethuis
Telefoon: 030-2650612
Fax: 030-2620850
E-mail: renee@spectrum.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie