Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksmuseum en Prentenkabinet zet historische foto's op internet

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

Historische foto's op internet gexposeerd

De oudste foto's uit Nederlandse collecties zijn vanaf 2 maart te zien op een speciale website van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Leidse Prentenkabinet. Het gaat om ongeveer 3.700 afbeeldingen, zo heeft het Rijksmuseum woensdag bekendgemaakt.

Het museum en het prentenkabinet hebben respectievelijk 2.100 en 900 foto's uit hun eigen collectie en zo'n 700 afbeeldingen uit de verzamelingen van 25 andere musea in kaart gebracht.

Op de site www.earlyphotography.nl (die overigens nog niet actief is) komen bijvoorbeeld de vroegste foto's van steden als Rotterdam en Amsterdam. Verder portretten van bekende personen en landschappen. Volgens het Rijksmuseum geeft de reeks een "dwarsdoorsnede van de fotografische productie in de pioniersjaren 1839-1860". Het is de bedoeling dat de site steeds wordt aangevuld met nieuwe aankopen, schenkingen of vondsten.

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie