Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monument status voormalige spoorwegstation van Sint-Eloois-Vijve

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Bestendige Deputatie adviseert gunstig over bescherming als monument van het voormalige spoorwegstation van Sint-Eloois-Vijve Brugge , 7/2/2002
De bestendige deputatie van West-Vlaanderen heeft een gunstig advies uitgebracht over de voorgenomen bescherming van het stationsgebouw van Sint-Eloois-Vijve (Waregem).

Het station van Sint-Eloois-Vijve lag op de vroegere spoorlijn Ingelmunster-Anzegem, die in 1867-1868 aangelegd werd door de private maatschappij Société anonyme des Chemins de Fer de lOuest de la Belgique. De lijn vervulde onder meer een belangrijke rol in het transport van vlas. Pas in 1887 werd er, na aandringen van de plaatselijke gemeenteraad, een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie