Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workflow oplossing GrafischeZaken door MediaMaximizer

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Workflow oplossing GrafischeZaken door MediaMaximizer

Snelle implementatie Media Asset Management oplossing en kostenbesparingen van doorslaggevend belang

AMSTERDAM, 20020207 -- GrafischeZaken, een toonaangevende grafische vormgever in onder andere de reis- en uitgeverij branche, brengt haar Media Asset Management (MAM) systeem onder bij MediaMaximizer, voor een optimale ondersteuning van de workflow. Zowel het interne opmaakproces als het proces van toelevering van materiaal wordt gefaciliteerd. MediaMaximizer realiseerde eerder beeldbanken voor o.a. Giant Bycicles, Van den Boogaard Groep en de marktplaats voor professionele fotografie StudioEU.

Geautoriseerde gebruikers, waaronder medewerkers, opdrachtgevers, product managers en reclamebureaus, kunnen beeldmateriaal en teksten via een beveiligde internetverbinding zowel in hoge als lage resolutie toevoegen, ophalen, bewerken en terugzetten. Het MAM-systeem zorgt voor een kortere doorlooptijd en een betere service. De optimalisatie is een gevolg van een betere organisatie van de toelevering van het beeld- en tekstmateriaal, centraal beheer van de content en gemakkelijk hergebruik van de content.

Workflow optimalisering
GrafischeZaken verzorgt onder andere de vormgeving voor een groot aantal gidsen in de reiswereld. De MAM oplossing zal dit jaar de productie van 15 verschillende titels gaan ondersteunen. Het ordenen van de verschillende toegeleverde teksten en beelden per gids is in huidige situatie een tijdrovend proces, dat veel energie kost van zowel de opdrachtgever als de medewerkers van GrafischeZaken. Als tijdens de productie van de volgende uitgave dezelfde informatie nogmaals kan worden gebruikt begint dit proces weer van voor af aan. MediaMaximizer implementeert voor GrafischeZaken een oplossing waarin de interne workflow optimaal wordt ondersteund en toekomstig hergebruik van content eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. In de webinterface die samen met GrafischeZaken is ingericht kunnen klanten direct hun eigen digitale materiaal in het systeem plaatsen. Voor bijvoorbeeld een reisgids is een structuur ingericht per land, per plaats en per accomodatie. Binnengekomen materiaal wordt automatisch op kwaliteit gecontroleerd. Door de integratie kan de verantwoordelijkheid voor een groter deel bij de klant gelegd worden en kan GrafischeZaken een kortere doorlooptijd van het totale proces realiseren. De centrale manier van opslag zorgt ervoor dat iedereen één plek heeft waar de beelden vandaan komen en zodoende worden aanpassingen altijd in de bron gedaan. De vormgever kan vervolgens voor zijn uitgave de files eenvoudig verzamelen en verwerken. MediaMaximizer directeur Pieter Paul van Oerle over de implementatie: "Het MediaMaximizer systeem is geheel voorbereid om de processen te optimaliseren, juist ook als er verschillende partijen uit de keten bij betrokken zijn. Van toelevering tot druk kan het totale proces gefaciliteerd worden. Nu is het belangrijk om zo snel mogelijk betrokkenheid te creëren bij de verschillende partners die hierin gaan samenwerken." Als het systeem optimaal gebruikt wordt kan een aanzienlijke werkdruk vermindering worden gerealiseerd. De database bouwt van enige duizenden files in de eerste maanden op na verloop van tijd naar tienduizenden files.

Dienstverlening GrafischeZaken optimaal
GrafischeZaken directeur Wil Schipper is enthousiast over de invoering van het nieuwe systeem: "Niet alleen werken we op deze wijze volgens de laatste ontwikkelingen, het sluit ook uitstekend aan bij het verdere productieproces. De kortere doorlooptijd en de betere mogelijkheden van hergebruik zijn belangrijk voor onze concurrentiepositie. De klant heeft nu een beter overzicht over zijn eigen content, en wij zijn in staat een beter eindproduct te genereren."

Selectie van een MAM oplossing
GrafischeZaken heeft de afgelopen jaren de ontwikkelingen op het gebied van MAM nauw gevolgd en daarmee een diepgaande kennis en kunde op dit vlak opgebouwd. Op basis van deze kennis werd gekozen voor MediaMaximizer. Schipper: "De oplossing die wordt geleverd door MediaMaximizer is gebaseerd op bewezen technologie, met zeer stabiele hardware en software. Op basis van hun standaard product wordt de oplossing voor ons precies op maat ingericht. Op deze manier is de volledige verantwoordelijkheid voor het systeem in handen van MediaMaximizer en hoeven wij geen specialisten op te leiden of aan te nemen. Concepten ontwikkelen op grafisch gebied doen wij graag voor onze klanten, maar voor de ontwikkeling van deze oplossing werken we graag samen met de specialisten van MediaMaximizer". Van Oerle: "Wij zijn er trots op dat bedrijven die voor de dagelijkse werkzaamheden volledig moet kunnen vertrouwen op een MAM systeem, de inrichting en ondersteuning aan ons toevertrouwen".

Over GrafischeZaken
GrafischeZaken is een onafhankelijk grafisch bureau voor concept, creatie en realisatie van print en nieuwe media, met vestigingen in Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam. In Den Haag deelt GrafischeZaken het pand aan het Emmapark met Greenwood & Varossieau Advertising en Cramer Kiewiet Interactive, waardoor een unieke bundeling van kennis, ervaring en mogelijkheden ontstaat. Samen met de andere communicatie specialisten in het Emmapark vormen ze Emma, hét communicatiepark van Den Haag, waardoor een nog groter platform ontstaat. Opdrachtgevers zijn: de overheid, uitgevers van spellen, uitgevers op wetenschappelijk en it-gebied, touroperators, de modewereld, handelsondernemingen en industrie.

Over MediaMaximizer
MediaMaximizer biedt organisaties een eigen digitale beeldbank volgens het Application Service Provider- model. Organisaties kunnen met MediaMaximizer tegen lage kosten hun beeldarchief digitaal opslaan en 24 uur per dag snel en veilig wereldwijd toegankelijk maken voor geautoriseerde gebruikers. Door de Workflow toepassingen kunnen grafi-media bedrijven significante besparingen realiseren op de standaard bedrijfskosten. MediaMaximizer verzorgt alle aspecten binnen de keten van het online documentbeheer. Klanten van MediaMaximizer kunnen flink besparen op het beheer van beeldmateriaal en zich concentreren op hun core business. In de beeldbank kan in zes talen gezocht worden naar de gewenste beelden: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. MediaMaximizer maakt gebruik van geavanceerde hard- en sofware. De beeldbestanden worden opgeslagen op RAID-servers. Back-up-servers garanderen vlekkeloze toegang en veilige opslag.

Meer info: www.mediamaximizer.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie