Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Experimentele behandeling heroïneverslaafden succes

Datum nieuwsfeit: 07-02-2002
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Experimentele behandeling heroïneverslaafden succes

Het verstrekken van heroïne op medisch voorschrift levert gezondheidswinst op bij langdurig heroïneverslaafden. Dat blijkt uit een rapport van de Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden dat vanmorgen aan minister Borst van Volksgezondheid is aangeboden.

De door minister Borst ingestelde Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden (CCBH) heeft een grootschalig onderzoek afgerond naar het effect van heroïne op medisch voorschrift bij langdurig heroïneverslaafden, die onvoldoende baat hebben bij de bestaande behandelingen.

Van de naar schatting 25.000 heroïneverslaafden in Nederland worden er ongeveer 13.000 behandeld met methadon. Met 5.000 van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie